mynewspapers.net

Färger som stöter bort insekter

Färger som stöter bort insekter


Trädgårdsarbete och utomhus aktiviteter sommaren kan förstöras när buggar hotar. En surrande mygga som inte kommer att försvinna kan köra dig galen. En häst fluga kan orsaka en allvarlig bita. Vissa insekter kan skicka dig till sjukhuset. Det finns sätt att göra dig mindre attraktiv för insekter. Vissa färger kan faktiskt driva tillbaka dem.

Blå och grön

Blå-grön, kanske målad på tak och väggar, kommer att stöta bort många insekter bin, getingar, myggor och Knott. Det är vanligt att se fönsterbrädor och verandor målade "haint blå," som det kallas. Enligt Howard Garret naturliga Organic Gardening och levande är "haint blue" inte ett vetenskapligt bevisade färg att stöta bort insekter.

Mörka färger

Vita har varit tänkt att vara en bättre färg att stöta bort de flesta insekter eftersom flugor och myggor föredrar mörka färger som brunt, marinblå och svart. Enligt The New Jersey jordbruks Experiment Station vid Rutgers University, kommer att mörka färger locka myggor eftersom mörka färger fånga värme från kroppen som innehåller koldioxid. Klädd i en vit skjorta istället för en svart kommer inte nödvändigtvis att hindra ett bett, men det verkligen kan hjälpa.

Ljusa färger

Medan mörka färger kan locka vissa insekter, får de inte vara lockande för bin. Enligt Janice D. Green Queen Bee Jan stöts bina bort av mörka färger eftersom de kan innebära ett djur som hotar dem. Grön underhåller det ljuset, men inte ljusa färger, stöta bort bina. Det verkar bin lockas till ljusa färger eftersom de kan förvirra bina eftersom de liknar levande blommor som symboliserar pollinering och locka bina i en trädgård.

Yellow bug light

Du kan ofta se insekter svärma en verandan ljus på en mörk natt. Enligt Pest kyrkogård dras insekter till ljus som strålar UV och blått ljus. Dessa inkluderar svart och fluorescerande ljus. Pest kyrkogården hävdar att yellow bug lights är mycket effektiv, eftersom gult är en färg många insekter helt enkelt inte kan se, så de inte kommer att lockas till ett gult ljus.