mynewspapers.net

Färger som lyser under svart ljusMedan några färger fungerar bättre än andra under en svart ljus, kan nästan alla färger lyser om en fluorescerande läggs eller om det är naturligt fosforescerande. En svart ljus avger koncentrerad ultraviolett ljus. Du kan inte se denna del av spektrumet. När det ultraviolett ljuset lyste på en fluorescerande eller fosforescerande ämne, absorberar fluorescerande ljuset och kastar tillbaka omedelbart, att skapa en längre våglängd av ljus, vilket gör det synligt för blotta ögat och orsakar det att glöda.

Vita

Vitt papper, färg och tyger behandlas med fluorescerande tillsatser för att göra dem ljusare. Dessa föreningar reagerar på ultraviolett av svart ljus, kastar dem tillbaka snabbt som släpper ut den glöden. Tvätt pulver whiteners gör kläder lite fluorescerande. Vit tandkräm med tand blekmedel lyser otroligt starkt.

Gula

Ljusa gula nyanser av färger och tyger lyser, på grund av tillsatser för att göra dem ljust. Du kan köpa gula specifikt i neon eller lysrör, som har extra tillsatser för ljusstyrka.

Gröna

Greener som är mörka lyser inte. Dock kommer att en ljusare nyans av grönt, igen på grund av de fluorescerande vitmedel, lysa. Neon gröna kastade en kuslig grönt ljus.

Orange

Orange lyser i svart UV-belysning. Neons lyser mest på grund av extra fluorescerande tillsatser. Reds inte glöda, eller knappt lyser en orange färg, även om lysrör läggs.

Purpur

Ljus purpur, från djup violett till lavendel slutet av spektrumet glöd, eftersom de har en fluorescerande anstrykning. Glöden blir starkare om du lägger till en fluorescerande förening eller en ljusnande förening.

Blå

Ju ljusare blå mer uttalad glöden. Med ett tyg, Lägg till lite blekmedel eller vitmedel att släppa ut mer fluorescerande glöd.

Rosa

Rosa, hot pink i synnerhet, har fluorescerande lightwaves i sin sammansättning, orsakar det att glöda under ett svart ljus.

Tydlig ämnen

Vissa tydliga eller "osynliga" ämnen lyser när en ultraviolett linje är lyste på dem. Lina har fluorescerande partiklar som avger. Maneter kan se färglös, men vissa av deras proteiner är fluorescerande och de kommer att lysa. Blod och andra kroppsvätskor proteiner också avger en fluorescerande glöd under ett svart ljus. Utredarna använder speciella ultraviolett ljus samla in bevis och lösa brott. Frostskyddsvätska tillverkas med fluorescerande tillsatser till hjälp för polisen att rekonstruera en brottsplats.