mynewspapers.net

Färger för ett sovrum som hjälper dig att koppla av & sova

Färger för ett sovrum som hjälper dig att koppla av & sova


Våra sovrum ska vara någonstans vi kan dra sig tillbaka till för att få lite vila-inte någonstans vår konstnärliga flair ges ett frikort för uttryck. Färg, möbler och tillbehör som alla bidrar till den allmänna känslan och atmosfären i ditt sovrum, så välj klokt. Det finns studier som tyder på vi alla reagerar olika på olika färger, finns det de som försökt och betrodd för att vara mer avkopplande än andra.

Au naturligt

Naturliga färger tenderar att vara mer lugnande och avkopplande än de ljusa, stimulerande, iögonfallande. Inte blända ögat, men titta utanför för inspiration i fält, skies, skogar och vatten runt omkring dig och använda dämpade, pastellfärgade nyanser.

Gröna, blå och lila

Dessa är huvudaktörerna i termer av avkopplande färger, men du bör ändå väljer dem klokt. Purpur, exempelvis bör vara lättare lavendel nyanser snarare än de med tunga röda undertoner. Grönt och blått bör vara ljus, men inte ljus.

Tan och grå

Tan och grå anses mer neutrala färger än blues, gröna och lila, men de kan också göra ditt sovrum en lugnare fristad. Igen, hålla dem pastell och ljus, och i linje med resten av rummet.

Matcha färger

Vilka färger du väljer, använder kostnadsfria dem för saker som möbler och möbler. Det finns ingen mening med att måla väggarna en mjuk, lugnande blå när du har en elektrisk rosa påslakan. Att hålla onödiga trassel och elektroniska arbetsrelaterade gizmos ur sovrummet kommer att lugna ner saker och belysning som kan dimmas kan göra underverk.