mynewspapers.net

Färgen på ljuset påverkar hur lång en planta växer?

Färgen på ljuset påverkar hur lång en planta växer?


Växtliv på planeten har funnits i en eller annan form i miljarder år. Under den tiden, har växter utvecklats för att utnyttja solljuset som faller på dem. Växter kan också utnyttja färgerna inom det ljus som hjälper dem att växa. Vissa färger inom ljus, blått ljus och rött ljus, hjälpa växter växa mer effektivt och längre när de är utsatta för dessa färger.

Växten höjd

Precis som alla andra egenskaper hos växter har deras höjd en genetisk grund, vilket innebär att de är förprogrammerade för att växa till vissa breda artspecifika höjder. Eftersom växter använder ljus för att skapa energin som krävs för att växa, kan justera deras ljus exponering dock påverka dem fysiskt. Till exempel utnyttja växter rött ljus att reglera hur de blommar och reproducera. Växter utsätts för en stor mängd rött ljus, tenderar därför att växa längre än normalt, eftersom de inte har att fokusera på lummiga vegetativ tillväxt.

Lätta ömsesidigt beroende

I terrestrial eller landbaserade, växter befogenheter det blåa ljuset som finns i synligt ljus deras vegetativ tillväxt. Med andra ord kommer att växter utsätts endast för blått ljus växa större och stabilare blad och många grenar. Röd lampa på växter makt inte vegetativ tillväxt. men blått ljus kan inte hjälpa en växt blomma, heller. Rött ljus och blått ljus, därför är beroende av varandra när det gäller att plantera tillväxt. Växter behöver både rött och blått ljus till växer bäst.

Andra färger

Av de andra fem färger som finns i synligt ljus (orange, gul, grön, indigo, violett), kan växter endast dåligt absorbera fyra av dem. Grönt ljus är inte absorberas av växter alls och återspeglas. Även kan inte växter som odlas endast under grönt ljus överleva länge. Det sätt som växter använder färger inom ljus, växter som inte får tillräckligt rött ljus, i synnerhet inte växer lika lång som de ska.

Överväganden

Växter utnyttja på mest blått ljus och rött ljus i synligt ljus, men inte i lika grad. Växter som växer endast under rött ljus, exempelvis kommer växa längre än normalt, men att tillväxten kommer att skapa anläggningar som är också smala och tunna. Växter får endast blå ljus växer kraftfullt, men de kommer inte att kunna blomma eller reproducera, och de kan inte växa så högt. Lägg till mer rött ljus för den blå lampan en växt får för att stimulera optimal anläggning höjd.

Ljuskällor

När det gäller rött ljus och hjälper växterna att växa längre, är solljus den bästa källan. Det finns artificiella källor för rött ljus, men som också kan hjälpa växterna att växa till sin högsta och mest hälsosamma potential. Glödljus är bra källor för rött ljus, men de är heta, så var försiktig att placera dem nära växter. Speciella "full ljus spektrum" växt-grow lights är tillgängliga, men de är inte effektivare än andra artificiella källor för rött ljus.