mynewspapers.net

Färg övningar som förbättrar vision i sport

Färg övningar som förbättrar vision i sport


I tillägg till regelbunden fysisk träning att utveckla muskelmassa och agility, många idrottare genomgår vision terapi. Vision terapi förbättrar optiska muskler och visuell perception. Öva med olikt färgade utrustning kan lära fokus och koncentration. Även i det nya fältet för dator orthoptics, kan högteknologisk utrustning och datorprogram presentera färg övningar och spåra en idrottares utveckling under loppet av en heltäckande vision terapi program.

Att lägga till färg i praktiken utrustning

Utbildare och tränare lägga till färg till sportutrustning att förbättra fokus i sina idrottare. För simmare, exempelvis bussar kan placera färgade markörer i gränderna och simma och simmarna skall ange att de se markörerna under varv. Dessa färg övningar att förbättra fokus och visuell perception av idrottaren.

Att eliminera färg från praktiken utrustning

I stället för att lägga till färg till praktiken utrustning, ett annat förhållningssätt till färg övningar subtrahera färg från utrustningen. Till exempel kan fotbollsspelare öva med en grön boll på en grön pitch eller ishockeyspelare med en vit pucken istället för en svart. Spelarna är tvingade att förbättra deras uppfattning av rörelse och förbättra deras koncentration. Coacher bygga upp sina spelare till 10 minuters episoder under sådana förhållanden låg kontrast praxis.

Dator orthoptics

Den senaste utvecklingen i sports vision terapi har inträffat i fältet dator orthoptics. Datorbaserade färg övningar är utformade för att förbättra de visuella färdigheterna av idrottsmän som perifera seendet, öga teaming och vision perception. Orthoptics datorövningar kan vara grundläggande online aktiviteter som fokuserar på en bild från vilken utgår koncentriska cirklar. Idrottaren måste fokusera ögonen på bildens centrum medan utmanas att ringa ut färgen på de yttre cirklarna. Högteknologisk utrustning finns i en optiker eller sport vision terapeutens office kan innehålla färgade lampor på ett spår som simulerar hastigheten på en mötande tennisboll, t.ex. Som spelaren gungor en racket på virtuella ball, kan reaktionstiden bedömas och justeras. Använder liknande avancerad teknik, orthoptics datorprogram finns också tillgängliga för hemmabruk och kan omfatta specialiserade, integrerad LED glasögon. Eftersom det är alla dator-baserade, idrottaren kan följa hans framsteg genom tiden och hans vision terapeut kan analysera data också.