mynewspapers.net

Färdigheter för en Event Planner jobb

Färdigheter för en Event Planner jobb


Evenemangsplanerare har krävande ansvar och njuta av stora belöningar. Människor i detta yrke organisera fester, bröllop och andra minnesvärda tillfällen. De samarbetar med kunder och leverantörer att hjälpa specialevenemang löpa smidigt. Evenemangsplanerare måste ha kunskaper i kommunikation och organisation att lyckas i det här utmanande fältet. År 2008 var den median lön på ett möte och konventionen planner £36,790, enligt Bureau of Labor Statistics. Men framgången för en speciell händelse och att göra kunder nöjda är sant belöningen för en event planner.

Muntlig & skriftlig kommunikation

Evenemangsplanerare måste ha utmärkt interpersonell kommunikation. Både muntlig och skriftlig kommunikation är nödvändigt för framgångsrik planering. Jobbet kräver talar till leverantörer och andra klienter på ett professionellt och vänligt sätt. Event planner bör veta hur man be folk om hjälp, och berätta för människor när de inte är att slutföra uppgifter. Evenemangsplanerare bör också vara skicklig i skriftliga former av kommunikation, som e-post och brev. Professionell verksamhet hanteras ofta skriftligen, till att det finns inga missförstånd. Att veta hur man skriver professionellt är viktigt att vara framgångsrik som en event planner.

Time Management

Tidsplanering är en mycket viktig färdighet för en event planner. Det finns vanligtvis flera händelser pågår samtidigt som behöver uppmärksamhet. Evenemang som bröllop och bar/bat mitzvahs är svåra och kostsamma att omplanera. Event planner måste veta hur man hantera tid också så dessa typer av händelser inte försenas av avsaknad av förberedelser. Detta är också en viktig färdighet att behärska så jobbet inte blir tidskrävande. Evenemangsplanerare måste utnyttja deras arbetsdag timmar så att de kan utföra hobbies och familjeaktiviteter utanför arbetet. Alla uppgifter som krävs för det här projektet kan åstadkommas med god tid ledningskompetens.

Organisation

Organisationen är en färdighet som behövs för en event planner. Att veta hur att hålla möbler och hyra avtal, e-post från klienter och företag kontaktnummer organiserade hjälper med effektivitet i jobbet. Evenemangsplanerare behandlar konfidentiella avtal, från duken hyror till musikunderhållning. Det är viktigt att hålla informationen organiserad och lättillgänglig. Event planner kan också fysiskt ansvarig för att hålla till den hyrda dukar, hörnstenarna och kuvert. Kunder kommer att uppskatta deras event planner för att vara organiserad och pålitlig.

Dator kunniga

Evenemangsplanerare måste ha datorvana. Det är viktigt att behärska kompetensen hos e-och ordbehandlingsprogram. Med hjälp av datorprogram som QuickBooks eller Microsoft Excel för att hantera fakturor och betalningar är också viktigt för en framgångsrik verksamhet. Evenemangsplanerare som representerar sig själva kanske inte råd med en sekreterare eller office manager först. Event planner bör veta hur skapa professionellt skrivna dokument och avtal.