mynewspapers.net

Far-och morföräldrar & vänner särskola verksamhet

Far-och morföräldrar & vänner särskola verksamhet


Många skolor håller nu speciella dagar att hedra elevernas far-och morföräldrar och speciella vänner som kommer att ta över platsen för en frånvarande Far-/ morförälder. Aktiviteter för att fira denna speciella dag, som ofta innehåller farföräldrar besöker deras barnbarn skola, kan ske i form av studenters lärande om deras far-och morföräldrar, aktiviteter gjort på skolan och gåvor eller hämtställen planeras för mor-och farföräldrar i slutet av dagen.

Lär dig mer om dina morföräldrarHar studenterna intervjua en av sina morföräldrar att lära sig om deras värld och liv. Ställa frågor om favoritspel, familjetraditioner och vad de gillade bäst i skolan. Barnen kan skriva ner svaren, eller skapa en liten bok om sina morföräldrars liv. Lär dig orden för "mormor" och "farfar" på studenternas morföräldrar eller stora-farföräldrar ursprungligen talade språk. Markera på världskartan alla länder som klass farföräldrar ursprungligen kom från. Har eleverna gör familjen träd där de försöker kartlägga så mycket av deras släktforskning som de kan.

Verksamhet gjort i skolan på namnsdagen

Far-och morföräldrar & vänner särskola verksamhet


Skapa två frågesporter, en för eleverna och en för mor-och farföräldrar. På varje, lista slang och andra termer som är specifika för den generationen. Låt varje generation gissa vad den andra generationen slanguttryck menar. Hjälp mor-och farföräldrar att lära sig lite om deras barnbarns världen genom att sätta upp skärmar av barnens konstverk och skolarbete. Låt eleverna ge turer för sina klassrum och även skolan. Har studenterna Visa sina morföräldrar kunskaper på datorn. Servera snacks för att hedra mor-och farföräldrar och visa dem gästfrihet. Snacks kan vara allt från enkla kakor och punch till en särskild frukost eller grill. Har eleverna utföra för sina morföräldrar, kanske utför vissa låtar eller sketcher. Vissa far-och morföräldrar kan också njuta av utför för sina barnbarn genom att sjunga en sång, recitera poesi eller spela piano. Dessa far-och morföräldrar som kan kan njuta av att lära sig en enkel dans som de kan göra med sina barnbarn.

Presenter till far-och morföräldrar på namnsdagen

Far-och morföräldrar & vänner särskola verksamhet


Har eleverna göra gratulationskort för deras far-och morföräldrar eller för äldre barn, skriver bokstäver uttrycker sin uppskattning för vad deras far-och morföräldrar har betytt för dem. Eleverna kan skriva dikter för deras farföräldrar eller skapa konstverk att uttrycka deras relation till sina morföräldrar, som då kan ges till mor-och farföräldrar i slutet av den speciella dag. Har en fotograf tillgängliga som kan ta bilder av far-och morföräldrar och deras barnbarn på denna speciella dag. Barnen kan göra ramar för bilder, eller far-och morföräldrar och barnbarn kan göra ramar tillsammans, och bilden kan fungera som ett minne av far-och morföräldrar och speciella vänner dag.