mynewspapers.net

Fancy Dress kostym idéer för en 70-fest

Fancy Dress kostym idéer för en 70-fest


Lättare att resa breddat modetrender i 70-talet, och etniska-inspirerade kläder var i. Generellt sett fanns det två tydliga trender i fancy klänningar; de var antingen konservativ klänningar tillverkade av polyester i den tidiga hälften av decenniet och bomull i den senare hälften, eller de var vågad och sexig. Festklänningar kan vara mini-, maxi- eller halva längden. När du skapar en fancy dress kostym för en 70-part, kan du oftast lägga till några enkla detaljer till en klänning från en Second hand butik.

Sedesamma

De tidiga hållit 70-talet fast vid några av enkel mode i slutet av 60-talet. Fancy klänningar var enkla empire midja raka klänningar av rayon eller polyester. Livstycket eller manschetter var ofta pärlstav urringning var oftast hög, kanske även med en Mandarin inflytande. För att skapa en lätt version av denna stil, gälla pärlor livstycket av en enkel klänning från en sparsamhet butik. För en annan sedesamma utseende, ha en ljust ruggig chiffong klänning, eller lägga ett par lager av chiffong volanger på halsringningen av en tröja klänning.

Prairie Dress

Den populära TV show "Lilla huset på the Prairie" som debuterade i mitten av 70-talet påverkat mode. Kvinnor började bära prairie klänningar för både dagen och kvällen. En prärien klänning var golv-längd, oftast med en hög, lacy viktorianska krage och oket på livstycket. Ärmarna var svälld och ofta slutade med spets mot botten hälften eller manschett. Klänningen slutade nästan alltid med volanger i olika längder. För att återskapa denna look, lägga ett lager av bred spets längst ner på en lång bomullsklänning.

Disco

Disco scenen hade en stor påverkan på 70-talet mode. Don en bjärt färgade kort klänning med en störta urringning i någon form av blankt tyg, som förlamade, att visa upp disco utseendet. Knyt en lång bit av tyg, även en halsduk, som ett pannband runt huvudet; knyta den på sidan och Låt tyget hänger ner. Par den med en fjäderboa.

Etniska

När President Nixon öppnade handeln med Kina i början av 70-talet, kvinnor visade intresse för kinesiska kläder och bar sidenklänningar på traditionella kinesiska styling. En kinesisk quiltad jacka ihopkopplad med en enkel kjol presenterar en snygg återgivning av 70-talet mode. Vid senare delen av 70-talet, många typer av etniska bilder införlivades i mode och har uthärdat i dag. Kamma en Second hand butik för en genomarbetad kaftan eller en indisk bomull voile klänning med guld tryck.