mynewspapers.net

Falska psykiska tekniker

Falska psykiska tekniker


Synska kan antingen läsa tankar och kanske prata med döda eller de kan inte, och förfalskningar ofta helt enkelt använda psykologiska och lömska tricks för att göra upp en behandling. Psykiskt kan skräddarsy teknikerna för att varje enskild klient, men några är universella.

Atmosfär av myndigheten

Ett psykiskt kan upprätta samråd rummet så att klienten känner sig imponerad och litar på psykiskt. Sådan atmosfär har böcker och diagram som visar grundlighet och utbildning, samt dämpad belysning, som främjar klienten avkoppling. En falsk psykisk kan också försöka imponera på klienten med pseudovetenskapliga termer eller andliga jargong att lägga till en känsla av ritual och komplexitet till behandlingen.

Barnum-uttalanden

En Barnum uttalande är en observation som är så vagt att det gäller för alla, men fortfarande låter som en särskild observation. Till exempel, kan en falsk psykisk säga "du är en omtänksam person, men du kan ibland vara själviska." Klienten kan sedan lämna behandlingen känslan som om psykiskt läste honom exakt när i själva verket behandlingen kan tillämpas på någon.

Cold Reading

Cold reading är en integrerad del av psykiska knep. Synska använder denna teknik Använd ledtrådar en klient omedvetet avger under behandlingen. Dessa ledtrådar inkluderar fysiska utseende, som indikerar klientens hälsa och social status. Uttryck för psykiskt ange hur mottaglig klienten är ett särskilt uttalande, och entusiasm till ett uttalande visar psykiskt att en klient tycker var riktiga. svar, kan psykiskt gräva djupare i ett visst ämne. Till exempel kan en psykisk på scenen kasta ut ett visst namn, till exempel "John," eller nämna att någon i publiken har ett särskilt problem, såsom artrit. Han får sedan vänta på att någon hålla med denna information och sedan kan fortsätta kalla behandlingen genom att ge publiken medlemmen mer detaljerad information baserat på sannolikt kvaliteter av en person för att ålder och väsen. Han kan inte få alla observationer rätt, men publiken medlemmen kan endast komma ihåg de "korrekta" kommentarerna och glömma bort de felaktiga som.

Heta behandlingen

Heta läsning är tekniken för att finna ut en person innan du gör den psykiska behandlingen. Detta sätt, tror klienten psykiskt kommer ut med information rent från behandlingen. Exempel på hot reading situationer vari en medbrottsling chattar med klienten före behandlingen eller ens besök hennes hus under en förevändning att få information.

Mentalismen

Mentalismen använder trollkonster och fingerfärdighet för att skildra intrycket av psykiska skicklighet. Till exempel hemliga kameror kan läsa förment i hemlighet ritade bilder och dolda earpieces kan förmedla information från en medbrottsling.