mynewspapers.net

Faktorer som påverkar uppmärksamhet Span

Faktorer som påverkar uppmärksamhet Span


Hur lång tid en person kan bo inriktat på en viss aktivitet eller verksamhet är hans "uppmärksam". Uppmärksamhet spännvidd varierar från individ till individ, men enligt Indiana University - Bloomington, den genomsnittliga uppmärksamhet spann för en vuxen är mellan 15 och 20 minuter på en enda uppgift, föreläsning eller samtal. Många människor, men har en kortare uppmärksamhet span. Faktorer som påverkar uppmärksamhet span sträcker sig från mycket sömn får du dagliga påfrestningar.

Trötthet

De flesta vuxna behöver för att fungera korrekt under hela dagen, mellan 7 och 8 timmars sömn varje natt. Brist på sömn har visat sig orsaka irritabilitet, koncentrationssvårigheter och allmänna sinne dimma. Tillräcklig vila varje natt hjälper dig vakna föryngrad och fokuserad. Att skapa en sömn schema är det perfekta sättet att "set" kroppens inre klocka så att du blir van att sova och vakna upp vid en viss tidpunkt.

Teknik

Människor är fascinerad av teknik och kontinuerliga framsteg gör det inte lätt att avskeda prylar. New York Times rapporterar att individer som flera saker e-post, telefonsamtal och sociala nätverkssajter har mer problem med uppmärksamhet och fokus på viktig information. Detta tillskrivas det faktum att dagliga uppgifter som inte rör elektronik inte ger omedelbar stimulans som elektroniska prylar gör. Nora Volkow, direktören för det nationella institutet för drogmissbruk, jämför beroende av teknologisk stimulering till beroende av mat och sex. Försök att begränsa TV-tittande med två timmar eller mindre per dag och använda andra enheter som din dator och mobiltelefon för planering och att hålla tiden. Behöver du underhållning, prova att skriva, målning eller tränar.

ADHD

ADHD, även känd som ADHD, är en av de vanligaste orsakerna för kort uppmärksamhet spännvidd hos både vuxna och barn. ADHD är tyvärr svårt att bekräfta, så många människor gå odiagnostiserade eller fel diagnos. Symtom på ADHD är att förlora fokus i mitten av en konversation, distractiblity, oförmåga att fokusera eller ägna uppmärksamhet under enkla uppgifter, med utsikt över detaljer som resulterar i fel eller ofullständiga uppgifter, dålig förmåga att lyssna och ett dåligt minne. Bara en medicinsk hälso-och sjukvårdspersonal kan diagnostisera ADHD och den bästa metoden för att lindra symtom genom mentala övningar eller med medicin.

Stress

När någon är under stor stress, påverkar det både sin psykiska och fysiska hälsa. Stress kan orsaka irritation, ångest och även påverka koncentrationen. När stress påverkar de kognitiva områdena i hjärnan, är förmågan att fokusera och fatta snabba beslut minskat betydligt. För att lindra stress, öva djup andningsteknik, motion eller meditation. För svår stress som resulterar i ångest eller panikattacker, kan en läkare ordinera läkemedel.