mynewspapers.net

Faktorer som påverkar textilindustrinDen amerikanska textilindustrin omfattar tillverkning av textilier och textilprodukter för kläder, hem och industriell användning. En 2005 rapport från Harvard Center för textil och kläder forskning tyder på att flera icke-traditionella faktorer påverka textil och kläder i USA.

Kina

Faktorer som påverkar textilindustrin


Kinas inträde i Världshandelsorganisationen 2005 lett till upplösningen av många kvoter för import från Kina och en inledande uppgång av kinesiska kläder till Förenta staterna. Ömsesidiga operativa avtal mellan USA och Kina har behållit vissa kvoter och fortsätta att ge kvot skydd för vissa kategorier av amerikansktillverkade kläder från och med 2011.

Globaliseringen och politik

Faktorer som påverkar textilindustrin


Global textil handel nätverk innebär komplexa avtal och avgifter som varierar beroende på land, tidsram, fiber källa och typ av kläder. Den nordamerikanska frihandelsavtalet (NAFTA) ger fördelar till USA handelspartner som Mexiko. Som ett resultat, kostar vissa mexikanska kläder varor inom 1 procent av kinesiska varor som har tull kostnader så hög som 30 procent.

Lean detaljhandeln och närhet

Faktorer som påverkar textilindustrin


Stora detaljhandlare hålla inte längre lager av lager i handen. I stället de förlitar sig på veckans leverans av prissatta, märkta, shelf-ready inventering från leverantörer som egna lager och lager. Leverantörer står inför betydande finansiella risk om en stor återförsäljare plötsligt avbryter en weekly £6.500 jeans ordning. Att minska riskerna, leverantörer beställa varor från tillverkarna närmare och kortare ledtider. Förlust från annullera en order på mexikansk-made jeans med en tre veckors produktionstid skulle totalt ca £422,500 medan förlusten från annullering av en beställning av kinesisk-made jeans med en 11 veckors produktionstid skulle totalt dubbelt så mycket på 0,9 miljoner pund.

Produktionskostnader

Faktorer som påverkar textilindustrin


För plagg tillverkning inkluderar produktionskostnader arbetskraft, komplexiteten i plaggen, kostnaden för frakt och tyg. Med kortare avstånd från amerikanska textile mills till mexikanska plagget monteringsfabriker, kan lägre fraktkostnader på västra halvklotet hjälpa offset lägre arbetskostnader i Asien. Därför kan tillverkade i Mexiko från American denim jeans kosta mindre än kinesisk-made jeans med samma denim.

Ökningen av asiatiska Sourcing agenter

Faktorer som påverkar textilindustrin


Med den ökande volymen av textilvaror som kommer till USA, har amerikanska företag försökt asiatiska "hela paketet leverantörer" som kan leverera färdiga varor. För att minimera invecklade, såsom språkbarriärer, analys av produktion, transport, tull kostnader och kvoten frågor, många amerikanska företag kontrakt med asiatiska sourcing agenter som länkar mellan den internationella leveranskedjan och uppköpare. Vissa asiatiska sourcing agenter har grenade ut för att få större inflytande över hela tillverkningsprocessen.

Outsourcing amerikanska produktion

Faktorer som påverkar textilindustrin


På lång sikt, kan amerikansk textile mills flytta till Mexiko. Till skillnad från plagget konstruktion, som kräver minimal kapitalinvesteringar, kräver samtida textil kvarn konstruktion stora kapitalinvesteringar för infrastruktur, vävstolar, el och vatten. I 2005 förutspådde Bureau of Labor Statistics att de befintliga 1,3 miljoner amerikanska textil kvarn jobb skulle förbli i USA på obestämd tid.