mynewspapers.net

Faktorer som påverkar fastställandet av bostadsfastigheter priser

Faktorer som påverkar fastställandet av bostadsfastigheter priser


När en husägare säljer ett hus eller har en värdering, finns det en viss nivå av säkerhet inblandade. Man vill gärna tro att han vet värdet av sin egendom. Om erbjudanden eller bedömningar kommer tillbaka låg, vill husägare förmodligen veta varför. Att veta de verkliga faktorer som påverkar hur en fastighet pris bestäms hjälper husägare undvika överraskningar när resultaten kommer i.

Storleken på hel och struktur

En av de grundläggande faktorerna som vid fastställandet av värdet av en bostadsfastighet är särskilda storleken på partiet och strukturen själv. Uppenbarligen kommer en fyra sovrum, två badrum hus sannolikt att vara mer värdefullt än ett sovrum, en badrum hus på samma plats. Andelen mark huset är på kan göra en drastisk skillnad i priset fastigheten kommer att föra. Människor tenderar att föredra stora gårdar och personliga utrymme till hus som är förlagda tillsammans på små partier.

Villkor

Villkora av huset kommer att få en betydande inverkan på värdet på egenskapen. Ett hus i dåligt skick med Läckande tak, betsad matta eller helt enkelt för gammal stil är sannolikt att vara värda mindre än samma hus i gott skick eller som är modernare.

Extras

Extramaterialet är associerad med en bostad kommer att allvarligt påverka priset en person är villig att betala för den. Om ett hem har ett garage, en pool, en lada och inhägnade betesmarker för boskap eller någon annan icke-väsentliga bonus då ett högre pris är berättigad från köpare söker sådana extras.

Allmänna opinionen

En av de mest kraftfulla faktorer som påverkar försäljningspriset för en bostad är yttrandet från lokalbefolkningen. Allmänheten om grannskapet eller stadens rykte kommer att drastiskt förbättra eller minska risken för ett bra erbjudande. I vissa fall kan det inte roll om den allmän opinionen är rättvist, eftersom uppfattningen är verklighet i fastigheter spelet.

Bekvämlighet

Om det tar en timme att komma till närmaste affär eller sjukhus, kommer det inte göra mycket för att förbättra försäljningspriset för ditt hem. Men om ditt hem är i ett lugnt område som är bara 10-minuters bilresa till alla moderna bekvämligheter, då det kan bidra till att öka det belopp som en köpare är villig att betala. Ofta är nyckeln för att hitta en potentiell köpare som vill vara nära ett visst område för arbete eller en annan anledning och visar dem ditt hus som ligger på vägen.

Curbvädjan

Curbvädjan är utseendet på huset från utanför. Potentiella köpare som kör genom en särskilt attraktiv egenskap kan falla i kärlek med ett nytt hem innan de någonsin satt sin fot inne. Denna kraftfulla första intrycket kan leda till ett högre bud.

Grannskapet värden

När hem runt din säljer, försäljningspriset för andra bostäder i närheten tas i beaktande när en bedömning eller erbjudande görs. Om andra hus i grannskapet har sålt i genomsnitt £97,500, är det högst osannolikt att du kommer att kunna få £195,000 för din såvida det inte är mycket mer imponerande än något annat i området.