mynewspapers.net

Faktorer som påverkar enskilda hälsa

Faktorer som påverkar enskilda hälsa


Individuella hälsa beror delvis på ett antal faktorer att en person som har kontroll över, inklusive kost, motion, alkohol och droganvändning och stressnivåer. De som är födda i familjer med en historia av sjukdom eller sjukdom, till exempel demens eller cancer, bör ägna särskild uppmärksamhet åt vilka faktorer som de kan kontrollera för att leva det mest hälsosamma liv möjligt.

Sömn

Enligt WebMD.com är den genomsnittliga mängden sömn behövs för tonåringar och vuxna sju till 10 timmar per dag. Konsekvenserna av för lite sömn inkluderar "minne problem, Depression [och] en försvagning av immunförsvaret, öka din chans att bli sjuk" (WebMD.com). Sömnstörningar och försakelse är kända för att öka dödlighet risk snabbare än rökning och högt blodtryck. Dessutom gå faktiska sömnstörningar ofta odiagnostiserade medan över 70 miljoner amerikaner lider av minst en av de 85 diagnostiserbara sömnstörningar.

Stress

Hög stress har kopplats till hjärt-och kärlsjukdomar, högt blodtryck, huvudvärk och migrän, depression, erektil dysfunktion och väsentliga skakningar. Samtidigt som alla människor upplever stress från tid till tid, stress som uppstår "alltför ofta eller varar long...can har också dåliga effekter. Det kan kopplas till huvudvärk, magbesvär, smärta i ryggen och svårt att sova. Det kan försvaga immunförsvaret, vilket gör det svårare att bekämpa sjukdomen. Om du redan har ett hälsoproblem, kan stress gör det värre"(WebMD.com). Det första man måste lära sig hur man erkänna onormalt höga stressnivåer, avgöra där stressen kommer, sedan vidta praktiska åtgärder för att eliminera eller minska den.

Substance Abuse

Federalt Centers for Disease Control och Prevention (CDC) påstår att "alkohol påverkar alla organ i kroppen. Det är en centrala nervsystemet dämpande... levern kan bara metabolisera en liten mängd alkohol på en gång, lämnar den överskott alkoholen att cirkulera i hela kroppen "(CDC.gov). Berusningsdrickande och andra missbruk kan leda till en ökad risk för vissa cancerformer, stroke och leversjukdomar. Ämnen som försämrar dom kan också ge användaren en överdriven känsla av självförtroende, vilket kan leda till farlig verksamhet som rattfylleri.

Aktivitetsnivå

Enligt en undersökning gjort 2008 utgiven av CDC, utföra endast 32,5 procent av amerikanska vuxna fysisk aktivitet under fritiden. Utövar regelbundet stärker hjärtat och hjärt-kärlsystemet, sänker blodtrycket, stärker skelettet, bidrar till att minska stress och ångest, förbättrar sömn och förbättrar cirkulationen, bland annat (WebMD.com). Den rekommenderade mängden träning för optimal hälsa är minst 20-30 minuter tre eller fyra gånger i veckan. dock bör individer söka deras läkarens utlåtande baserat på deras nuvarande vikt och konditionsnivå.

Nutrition

Harvard School of Public Health anges att "när alla bevisen är tittade på tillsammans... det bästa kost råd på vad man ska äta är relativt enkelt: äta en växtbaserad kost rik på frukt, grönsaker och hela korn; välja hälsosamma fetter som olivolja och rapsolja; och äta rött kött och ohälsosamma fetter, som mättade och trans fett, sparsamt. Viktigast av allt är att hålla kalorier i schack, så att du kan undvika viktökning". Alla människor kommer att kräva en unik mängd kalorier att behålla sin idealvikt. Se avsnittet resurser för en personlig kost utvärderaren som tillhandahålls av WebMD.com.

Genetik

Trots hur friska en person kan vara, finns det vissa villkor som "kan beskrivas som"kör i en familj"om mer än en person i familjen har villkoret. Vissa sjukdomar som påverkar flera familjemedlemmar är orsakade av genmutationer, som kan ärvas (arv från förälder till barn) "(genetik hem Reference.com). Människor med en historia av en viss sjukdom eller sjukdom i familjen bör ägna särskild uppmärksamhet åt hur de livsstilsval och miljömässiga faktorer påverka dem och vidta åtgärder för att minimera sina risker.