mynewspapers.net

Faktorer som påverkar dålig kost

Faktorer som påverkar dålig kost


Komponenterna i en hälsosam kost är ganska grundläggande. Människor behöver en mängd olika frukter, grönsaker, fullkorn, låg fetthalt mejeriprodukter och magert protein. Men många inte att äta en kost som är ens i närheten av deras dagliga kost-kraven. Medan de flesta uppfyller eller överträffar deras kalori, protein, natrium, fett och kolesterol behov, försumma många sina fibrer, vitamin och mineral krav. Skälen för en dålig kost är vanligtvis kumulativa för en viss person.

Ekonomiska problem

Förenade kungariket Food Standards Agency tittade på självrapporterade kosten för låginkomsttagare medborgare. Denna forskning funnit att brittiska låginkomsttagare konsumeras färre hela korn livsmedel och åt mer socker, helmjölk, bearbetat kött och sockrad läsk. Ofta, kostar färsk frukt och grönsaker mer än snabbmat hamburgare och chips. Vitt bröd är betydligt billigare än hela korn bröd och sockrade, bearbetade livsmedel är ofta billigare än friska objekt.

Bristande tillgång

Om en person bor i ett landsbygdsområde eller innerstaden, kanske hon inte har tillgång till färsk frukt och grönsaker. Landsbygdens livsmedelsbutiker kan lagerför ett relativt litet antal val av livsmedel, jämfört med en förorts stormarknad. Om hon bor i en innerstad, kan hon köpa sin matvaror i närbutiker på grund av närliggande stormarknader.

Brist på tid

I dagens skyndade samhälle, kan hon inte ta tid att äta eller laga hemlagad mat, som ger henne den bästa chansen att äta en näringsrika kost. Take away restauranger och pizza leveranstjänster kan vara hennes måltid leverantörer. hennes fibrer, vitamin och mineral behov förmodligen inte uppfylls där. Snabbmat är ofta hög kalorier, fett och kolesterol.

Brist på kunskap

Bristen på kunskap är en faktor som påverkar kost. Om en person är dåligt utbildade eller hans mat har alltid varit som tillhandahålls av andra, kan han inte förstå behovet av mejeriprodukter, bönor, fisk, färsk frukt och färska grönsaker. Han kan också vara omedvetna om de förödande effekterna av en kost rik på rött kött, natrium och mättat fett.

Dålig självkontroll

Några exempel på en dålig kost kan bara tillskrivas dålig självkontroll. Många människor hitta fettrik mat godare än ett hälsosamt alternativ och kan göra den ohälsosamma val för många gånger. Underlåtenhet att utöva återhållsamhet i kostvanor kan leda till många olyckliga konsekvenserna av en dålig kost, som kan missbedömer portionsstorleken och äta för mycket.

Psykiska problem

Om en person har psykiska problem, kan hon vara i riskzonen att konsumera en dålig kost. Om hon är deprimerad, förlora hon intresse i att äta. Om han är orolig, kan han vara alltför stressad för att koncentrera sig på rätt kost. Kroniskt låg självkänsla kan orsaka en person att känna att det inte är mödan värt att förbereda näringsrika måltider. Om hon har en psykotisk sjukdom, kanske hon inte kan kontrollera sitt eget beteende nog att äta ordentligt. Istället, hon kunde bara nå för livsmedel som smakar bra till henne.

Substance abuse

Om en person som missbrukar alkohol eller andra droger, är han sannolikt också har dåliga matvanor. Detta beror på att droger moln dom och kommer sannolikt att störa egenvård inom många områden. Kalorier i alkohol låter ofta en alkoholist att känna full och vara ointresserad av mat.