mynewspapers.net

Fakta om Teen bilförsäkring

Fakta om Teen bilförsäkring


I genomsnitt är tonåringar den dyraste typen av föraren att försäkra, enligt MSN MoneyCentral. Lägga till en tonåring till en försäkring kan kosta upp till dubbelt så mycket som en vuxen premium. Försäkringsbolag brukar ta ut mest för tonåringar eftersom de är statistiskt de värsta förarna och de flesta olycksriskerna. En familj kan dock mildra dessa kostnader genom att ta steg för att göra tonåringen säkrare.

Drivande statistik

Tonåringar är inte bara de värsta drivrutinerna, men de tenderar att orsaka en hög procent av kostsamma olyckor. Bilolyckor, till exempel, är den främsta dödsorsaken bland personer 15 till 20 år. Tonåringar var också ansvariga för 12 procent av alla auto olycka dödsfall i 2008, enligt Rocky Mountain Insurance Information Institute. 15 to17 år gamla drivrutiner kosta totalt 22 miljarder pund i medicinska, egendom och andra relaterade kostnader till försäkringsgivare 2006.

Manliga förare

Pojkar mellan 15 och 18 år är generellt dyrast att försäkra. Enligt försäkringsinformation orsakat tonåring hanar dubbelt så många bil olycka dödsfall som tonåring flickor. Detta dock inte översätta till mycket mer än ett par dollar till per månad på en premie.

Andra faktorer

Bil försäkringsbolag basera tonåring försäkring priser på mer än bara nationella drivande statistik. Det kan finnas många olika faktorer som spelar in i betalsamtal. Vilken typ av bil teen driver, olycksfrekvensen av staden där familjen bosatt, självrisken och om de är på förälderns politik också spela en stor roll, enligt MSN Autos.

Tips

Lägga till en tonåring till en befintlig princip kommer med rabatt, enligt Edmunds. Att säkerställa tonåringen får höga betyg (en 3.0 GPA eller högre) levereras med en 10 procent minskning i Premier. Typ av bil är också viktigt. Familjerna bör undvika att ge tonåringar sportbilar--de är oftast mindre säkert än en blygsam four-door sedan. Även om en tonåring får en trafikförseelse, är det viktigt att säkerställa tar han en drivande säkerhet kurs--om tillåtet--eftersom detta oftast tar bort citatet från hans rekord, och betyder försäkringspremien inte kommer att öka för skarpt.

Nya eller gamla fordon

Även om det kostar mindre för att försäkra en äldre bil för tonåring förare, bör föräldrar också beakta de ytterligare riskerna, enligt Insurance.com. Nya bilar har de senaste säkerhetsfunktioner, och en äldre bil kan inte ha låsningsfria bromsar, vilket kräver en annan akut bryta förfarande. Även gamla, små bilar normalt inte kvalificera sig för säkerhet rabatt och sätta tonåring med en extra risk för en dödsolycka.