mynewspapers.net

Fakta om Scotch Bonnet paprika

Fakta om Scotch Bonnet paprika


Scotch bonnet paprika, vetenskapligt kallat Capsicum chinense Jacq., är en Chili peppar vanliga i Västindien. Både färskt och hållbarhetsbehandlat Scotch bonnet paprika används för att ge regionens typiska rätter, som jerk kyckling och ris och bönor, smak och värme. Scotch bonnet peppers runda formen, stickande lukt och hög värme uppsättning dem bortsett från sådana andra chili paprika som jalapenos och cayenne peppar.

Utseende och lukt

Scotch bonnet pepper har en cirkulär och hoptryckt form med fyra eller fem lober. Paprikan börjar grön men ändras till ett utbud av färger, inklusive röd, orange och ljus gul, som det mognar. En mogen Scotch bonnet pepper är ca 1 1/2 till 2 inches i diameter med en längd av upp till 5 inches. Anläggningen där pepparn växer är små, vanligtvis mindre än 40 inches tall. Paprikan har en stickande lukt. Det var även kallad "Get Pepper" 1767 för att folk tyckte att det gav ut den samma doften som en get.

Ursprung

Scotch bonnet pepper exakta ursprung är oklart, men det erkänns nu som en av Karibiens mest odlade chili peppers. Det växer bäst i tropiska klimat, som de som finns i Jamaica och Caymanöarna. Scotch bonnet pepper är en av Jamaicas största jordbruksexporten och kan hittas i nästan alla landets 14 församlingar.

Värme

Scotch bonnet pepper är en av de hetaste chili peppers i världen. Scoville skalan, utvecklat av Wilbur Scoville år 1912, mäter hotness chili paprika och något tillverkat av chili peppers i enheter från noll till 16 miljoner. Scotch bonnet paprika har en värme betyg av 100.000 till 350.000, liknar Habanero paprika. I jämförelse har Tabasco peppar en värme betyg på 30,000 till 50,000, medan serrano paprika har värme betyget 6,000 till 23.000.

Användning

Färska Scotch bonnet paprika kan konsumeras rå, men mer ofta används i matlagning för att smaksätta soppor, ris och kött. I Jamaica och resten av Karibien, är Scotch bonnet paprika vanligaste att förbereda jerk kyckling och fläsk, pepprade biff, pepprade kött-fyllda pajer och pepprade räkor. Flaskor av heta såser gjorda av Scotch bonnet paprika, där paprika bevaras i en blandning av lök, morötter och ättika, är lätt att hitta i hela Karibien. Paprika är också bevarade genom uttorkning, vilket förlänger hållbarhet av paprika utan att offra deras smak och arom.