mynewspapers.net

Fakta om ryska blå kattRyska blå rasen är känd för sin distinkta utseende, intelligens och blyg men tillgivna temperament. Ryska blues ser ofta mycket liknar andra blå (grå) inrikes shorthair katter, så tidningarna är nödvändiga för att bevisa blodslinjer för katter som föds upp för stamtavla eller visas.

Beskrivning

Alla ryska blues dela vissa fysiska egenskaper: gröna ögon, en trekantig eller kilformade huvud och lila trampdynorna. De är korthårig och alltid silver-blå. Vissa har små fläckar av vit på bröstet, ett drag som diskvalificerar dem från konkurrens.

Beteende och personlighet

Ryska blues är allmänt blyg och tenderar att bilda intensiv bilagor till en person. De är också tillgiven, lekfullt och mild med barn. De är extremt intelligent, så mycket så att uppfödare som vill visa ryska blues ofta försöker minska intelligens i blodslinjer. Katterna är så ljus att de ofta vägrar att samarbeta i visar.

Rasen historia

Ryska blues var först känd som ärkeängeln katter, efter ärkeängeln, Ryssland, där de var tros ha sitt ursprung. Efter deras introduktion till England arbetade brittiska och skandinaviska uppfödare att förfina och stelna rasens blodslinjer.

Visa historia

Ryska blues började visas i kattutställningar i England år 1875. De visades med andra blues fram till 1912, när en distinkt ryska blå klass inrättades. I mitten av 1960-talet började de att vinna titlar på katt inbillad förening visar i USA.

Visa Scoring

I CFA visar, ryska blues bedöms enligt följande kriterier: huvud och hals, kroppstyp, öga form, ögonfärg, öron, päls och färg.