mynewspapers.net

Fakta om OS emblemet & medaljer

Fakta om OS emblemet & medaljer


De första olympiska spelen arrangerades på 776BC. Av det femte århundradet E.Kr ifrågasattes 10 officiella evenemang i olympiska spelen inklusive chariot racing, spjut, diskus, femkamp och hästkapplöpning. Alla greker som var fria män var tillåtna att konkurrera.

Olympiska elden

Den olympiska elden härstammar från den grekiska myten om guden Zeus. Flamman är en symbol för att fira den eld som Prometheus stal från Zeus. Lågan användes först i de moderna olympiska spelen 1928; fackelstafetten återupplivades 1936. Lågan nu symboliserar "mot bakgrund av anden, kunskap och liv."

OS: en sjunker

Baron de Coubertin av Frankrike konstruerade de moderna olympiska flaggan 1913. Fem färger--svart, blå, gröna, röda och gula--valdes för ringen eftersom alla länder som deltog i de olympiska spelen på tiden hade minst en av färgerna i deras nationella flagga. Samverkande ringen företräda unionen mellan de fem kontinenterna och sina idrottare. Den här flaggan användes först i Belgien i olympiska spelen 1920.

OS-medaljer

Utformningen av de olympiska medaljerna är unik för varje OS; det land som är värd för de olympiska spelen mönster medaljerna. Guldmedaljer måste täckas med minst 6 gram guld och silvermedaljer måste vara minst 92,5% rent silver. Medaljer måste vara 60mm i diameter och 3mm tjock.