mynewspapers.net

Fakta om Mimosa Acacias

Fakta om Mimosa Acacias


Akacia är en del av en familj av 800 olika trädslag sprids över hela världen. Specialister hävdar att den termen "acacia mimosa," tillämpas på en viss typ av gula blommande akaciaträd (Acacia dealbata) är ett misstag, eftersom det finns lila blommande mimosas som inte är av acacia familjen odlas på stränderna i Kalifornien och i Japan. Acacia dealbata, känd av de flesta av världen som den gyllene mimosa, är gul blommande träd infödda till Australien och förstatligade genom Europa.

Identifiering

Akacia träd är medlemmar i familjen och är kända för sina ljusa blommor. Familjen är en av de tre största grupperna av blommande växter. Inte alla acacias är mimosas, men de är två mycket närbesläktade arter av träd. Vissa arter av akacia är typisk för en afrikanska landskapet panorama platt-toppad träd. Acacia dealbata är också känd som en mimosa träd. Acacia dealbata blommor har minskat eller inget kronblad och växa i skurar av gul eller vit stats-spikar. Dessa träd är typiska för tempererade och tropiska öken områden.

Historia

Acacia dealbata även känd som mimosa är ett träd ses i februari till mars längs gatorna i Frankrike och Italien som det spricker fram färg och doft. La är Route des Mimosas en 130 kilometer kör längs Medelhavskusten uppkallad efter de doftande gula skurar av färg. Trädet växer naturligt i Australien och infördes i södra Frankrike på 1800-talet. Välbärgade villaägare längs Côte d'Azur växte det i sina trädgårdar tills det rymde och tog till vilt.

Egenskaper

Acacia dealbata kan växa till en imponerande höjd på 30 meter. Dock ur dess inhemska australiska land, i Europa, når det mellan 10 och 30 fot. Bladen är uppdelade i en parbladiga form och färg en Medelhavets blå eller grön. Det är mest känd för puffar av gula blommor som blommar under våren. Stjälkar och stammen kan vara grå eller rich-brun och mjuk. Vissa arter av akacia har obehagliga törnen Acacia dealbata är inte en av dem

Odling

Detta träd är glad i en väldränerad jord och full sol. Det kommer att frodas i tempererade klimat, öknar och tropiska trädgårdar. Du måste vinter detta träd inomhus bör du försöka att växa i ett kallare klimat. Bonsai versioner av Acacia dealbata är populära, men att få det att blomma kan vara svårt. Låt jorden torka mellan vattningarna. Beskärning är viktigt eftersom acacias kommer att växa upp och ut, blockerar andra växter blir mycket sol vid basen och lägger mycket vikt på individuella grenar.

Förökning

Presoak frön för 12 timmar före groning dem i varmt väder eller i ett växthus. De kommer gro inom två månader vid en temperatur på 25 grader Celsius. Pot dem i enskilda krukor och låt dem växa i ett växthus genom den första vintern. När kylan har gått ut, kan du plantera dem i din trädgård, i ett soligt väldränerad. För det första utomhus vintrar kan du täcka dem för att skydda dem från kylan.

Användningsområden

Snittblommor av Acacia dealbata är ett välkommet tillskott till Europeiska blomsterarrangemang. De odlas i hela Frankrike och Italien för deras doftande blommor och blom används i parfym att göra. Ett gult färgämne kan göras från blommorna och ett grönt färgämne från bladen. Trä på en akaciaträd är mycket användbart för lövträ, möbler och massa. Arabiska gum är en livsmedelstillsats som härrör från akaciaträd, Australien import hundratals tusen dollar i arabisk tuggummi varje år.