mynewspapers.net

Fakta om Marschen Dimes

Fakta om Marschen Dimes


March of Dimes är en välgörande ideell organisation i USA. Dess primära mål är utbildning och förebyggande av för tidig födsel. March of Dimes har kapitel spridda över USA.

Historia

March of Dimes grundades av President Franklin D. Roosevelt 1938. Enligt National Museum of American History, var det ursprungliga namnet på March of Dimes nationella stiftelsen för barnförlamning. Det ursprungliga syftet var att bekämpa och bota polio. I 1955 uppfann Jonas Salk ett botemedel mot polio med pengar doneras till sin forskning av March of Dimes.

Namn ursprung

Enligt den March of Dimes, sitt nuvarande namn härstammar från komikern Eddie Cantor som myntade uttrycket med hjälp av en ordlek av den då populära "Mars of Time" Journalfilm. Han använde den logiska grunden att någon kunde avvara en dime. Den första mars Dimes fundraisingkampanj upp över 2,8 miljoner dimes som skickades direkt till Vita huset.

Dagens uppdrag

Efter utrotningen av polio, March of Dimes uppdraget utvecklats till att förhindra för tidig födsel och att hjälpa sjuka spädbarn. Dess slogan "arbeta tillsammans för starkare, friskare barn." Organisationen samlar in pengar för forskning och utbildning för att minska antalet sjuka barn.