mynewspapers.net

Fakta om ko kött

Fakta om ko kött


Ko kött eller nötkött, är smakrik och kan tillagas på många sätt. Det finns många olika styckningsdelar av nötkött att välja mellan och du kan köpa den organiska på de flesta livsmedelsbutiker. Den innehåller flera nyttiga näringsämnen som kroppen behöver för att fungera effektivt.

Chuck och revben

Chuck är mestadels muskel. Det här området innehåller mycket av kollagen, vilket gör köttet mycket smakrik. Det är bäst att laga chuck långsamt. Stewing, bräsera och rostning i en kruka är bra matlagning alternativ. Särskilt gynnade nedskärningar av detta område omfattar blad roast, rib-eye och chuck biff. Nötkött revben är också smakrik och är bäst lämpade för rostning, sautering, pan stekning, gassande och grillning. Rib steken är en särskilt bra klippa. Det är också känt som stående rib steken. RIB biffar är en annan väljer du Val av kött.

Kort plattan, skaft och bringa

Den korta plattan är bästa snittet av kött till grytor. Det bör vara kokt i flera timmar och hållas fuktig under tillagningen. Skaft och bringan är smakrik nedskärningar som kan tillagas på flera sätt. Skaftet är användbart för grytor, medan bringan är perfekt för grill, bräsera och potten rostning. Fronten skär bringan är allmänt gaffel anbud och droppande med smak.

Kort rygg

Korta ryggen är den mjuka delen av kon. Den varken behöver vara fuktad eller tillagas under lång tid att uppnå ömhet. Porterhouse steak skärs från bakkanten av kort länden. T-Bone steak, som skärs från midsection, smakar som liknar porterhouse. Filé är antingen lämnas oklippt och kokta som hela strip, skuren i enskilda biffar eller göras till filé mignon. Ytterfilé görs vanligtvis i biffar och spets steken. Ytterfilé nedskärningar är bäst när sauterade, stekt, kokt eller grillad.

Runt och flankerar

Flank steak skärs från magen på kon. Denna klippa är stekt och används ofta för kebab och fajitas. Rund biff skärs från baksidan av kon. Det är bäst när kokta under lång tid, med massor av fukt. Rund biff nedskärningar bland topp runda och gumpen steken. Båda dessa nedskärningar är vanligt rostad eller bräserad på låg värme i flera timmar.

Ekologiskt nötkött

För att kvalificera som ekologiskt nötkött, måste en gravid ko matas endast ekologiskt foder från och med den sista trimestern av graviditeten. När kalven föds måste den matas en strikt vegetarisk kost. Ekologiskt utfodrade boskap kan inte konsumera några plast pellets för grovfoder eller formler som innehåller karbamid och gödsel. De skall inte matas eller injiceras med tillväxt hormoner eller antibiotika. De bör leva i öppna betesmarker som har gott om frisk luft, vatten och solsken. Boskapen bör äter främst gräs och 100 procent ekologiskt foder. Den enda skyddsrum som tillåts är särskilt utformade för djurens komfort och måste främja motion.

Fakta näring

Nötkött är en bra källa till protein och järn. Äta protein kan bidra till att hämma mat cravings eftersom den rör sig genom magsäcken långsammare än andra livsmedel. Protein också bidrar till att stabilisera blodsockret och aktivisering kroppen. Äta en kost rik på järn kommer att bidra till att lindra huvudvärk och det kommer också att hålla kroppen spänningssatt. Iron aids protein med syre transport och metabolism. Det hjälper också för att producera dopamin, adrenalin och serotonin i kroppen.