mynewspapers.net

Fakta om kinesiska hamstrar

Fakta om kinesiska hamstrar


Kinesiska hamstrar är också känd som kinesisk dvärg hamstrar och randig hamstrar. Dvärg hamster arten är relativt ny till sällskapsdjur handel, så det inte är lika domesticerade som syriska eller gyllene hamster.

Historia

Enligt Hamsterific.com fångades kinesiska hamstrar ursprungligen i början av 1900 som används vid laboratorierna. De anlände i Amerika 1948 som ett försöksdjur.

Skillnader

Kinesiska hamstrar avviker från andra dvärg hamstrar att deras huvuden och svansar är längre, som en råtta. Till skillnad från andra dvärg hamster arter måste de hållas separat, som den syriska hamster, som inte anses en dvärg hamster.

Storlek

Detta är den största av sällskapsdjur dvärg hamster arter. De genomsnittliga 4 till 5 inches (10-13cm) lång och väga 1/2 till 1 1/2 uns (28-42 gram.)

Avel

Kinesiska hamstrar häckar i totalt mörker och sedan anfalla varandra. Sharon Vanderlip, DVM, rekommenderar med reptil rött ljus för att ta bort hanen efter parningen.

Roliga fakta

Kvinnliga kinesiska hamstrar är större och ofta mer aggressiva än manliga kinesiska hamstrar. Kinesiska hamstrar lever ett genomsnitt på två år.