mynewspapers.net

Fakta om indiska Leaf fjärilen

Fakta om indiska Leaf fjärilen


Den indiska leaf fjäril (Kallima inachus), även känd som "döda blad" eller "orange blad butterfly," har förmågan att dölja sig i en hög med löv. Fjärilen ovanligt utseende och wing färga gör det ser ut som ett döda löv. När fjärilen slår ned på en gren, smälter den in med trädets lövverk.

Utseende

Indiska leaf fjärilen interiör vingar uppvisar lysande safir nyanser med ljus orange. Den yttre delen av vingarna har tråkig brun och tan färga som aktiverar fjärilen att kamouflera sig bland döda eller döende löv. När fjärilen känner sig hotad, kommer det vik vingarna tätt tillsammans för att ge intryck att det är ett enkelt blad av rovdjur. Varje fjäril har sin egen individuella färg och mönster som skiljer sig från varandra.

Ursprung och livsmiljö

Indiska leaf fjärilen finns i delar av Asien, Japan och Indien. Det huvudsakligen bor i frodiga tropiska skogar, men har varit känt att våga ur dess region ibland. Fjärilen har distinkta förmågan att ändra dess färger med årstiderna. Under den torra säsongen, bruna av fjärilen blir tråkig, och under regnperioden, dess färger blir djupare och mörkare. Det har ett vingspann på upp till 3 inches. Fjärilen tillbringar oftast sina dagar vilar på träd eller växter.

Fortplantning

Vuxen indiska leaf fjärilen vallfoder golvet i regnskogen på jakt efter ruttna frukter, som den förbrukar; de äter också sap. Fjäril larver lever endast på blad av träd eller buskar. Adult fjärilar rasen efter regnperioden, oftast från April till juni, och de kommer att föröka igen under regnperioden. Två generationer av larver inträffar varje år. Kvinnlig fjäril lägger sina ägg på en värdväxt att hon känner sig säker kommer Mata larverna tills de pupate till en vuxen.

Överlevnad

Fåglar jagar ofta indiska leaf fjärilen. Fjärilen flyger i en oförutsägbar mönster att undgå rovdjur på och på ett träd eller hög med löv att dölja. Vid landning, kommer att fjärilen vika upp vingarna och håll fortfarande för att smälta in i bladen. Om rovdjur kommer för nära Vila fjärilen, kommer det brast i flyg. Den fjäril snabba och oberäkneliga flyg mönster ofta blandar ihop fågeln och ge fjärilen en chans att fly. Fjärilen undviker oftast flyger öppet om inte nödvändiga.