mynewspapers.net

Fakta om Granny Smith äppleträd

Fakta om Granny Smith äppleträd


En Granny Smith apple träd producerar äpplen som är ganska syrlig. Äpplen odlas på en Granny Smith apple tree är annorlunda från de flesta andra typer av äpplen eftersom Granny Smith-äpplen alltid bo grönt och inte ändrar färg för att ange mognad. Granny Smith apple träd är ganska lätt att växa och inte alltför känslig till sjukdom eller angrepp.

Historia

Granny Smith apple trädet växer naturligt i Australien. Granny Smith apple tree går tillbaka till 1868 till en chans-fröplanta som upptäcktes av en kvinna vid namn Maria Ann Smith. Detta är ursprunget till namnet Granny Smith. En chans fröplanta är en term som definierar en art upptäcktes av en slump. Det är tänkt att Granny Smith fröet är en ättling till det europeiska vilda äppelträdet.

Användning av äpplen

Granny Smith Äpplen anses allrengöringsmedel äpplen. De har en jämn grön hud och har skarp och fast kött. Granny Smith äpplen är äta äpplen samt matlagning och bakning äpplen. Granny Smith äpplen kan göras till äppelmos, äpplepaj, och många andra apple skomakare och kakor. Granny Smith äpplen är också önskvärda för deras lång hållbarhet. De håller sig fräscha mycket längre än andra sorter av äpplen.

Bär frukt

Granny Smith apple träd är inte av sig själv pollinerande sort. För att odla Granny Smith apple träd, måste ett ytterligare äppelträd av ett annat slag också odlas i närheten Granny Smith trädet att pollinering och frukt produktion i trädet Granny Smith. Några rekommenderade pollinerare äppelträd inkluderar Golden Delicious, Gala och Fuji äppelträd. Ett närliggande pollinerare träd som är bördig gör att trädet Granny Smith apple bära Granny Smith-äpplen.

Rätt vård

Granny Smith apple träd kan odlas framgångsrikt i zonplanerar sex, sju och åtta. De måste ha minst sex timmars solljus varje dag. För att uppmuntra de mest fruktproduktionen, måste ett Granny Smith apple träd beskäras regelbundet för god förgrening. När Granny Smith apple trädet beskäras på detta sätt, det blir nyttigare, har starkare lemmar och kommer att bära mer frukt tidigare under säsongen. Granny Smith apple träd som är beskäras ordentligt kan leva mer än 50 år.

Etablering

Granny Smith apple träd kan växa i många olika typer av jord. Dessa äppelträd anses vara en av de snabbast växande äppelträden. Efter den inledande säsongen för korrekt fastställande av trädet, kan äpplen från en Granny Smith apple tree skördas. Granny Smith äpplen är oftast redo att plockas från November och dessa äpplen stannar fräsch och smakrik till nästa vår.