mynewspapers.net

Fakta om citroner för barnCitroner är populära frukter används i bakning, matlagning och för saft. De odlas över hela världen. Italien är världsledande inom tillverkning av citroner. Citroner kan verka som en enkel, syrlig frukt, finns det många mindre kända fakta som barn tycker är intressant. Om du tillhandahåller information till ett klassrum av nyfikna barnen eller en grupp på sommarläger, finns det gott om fakta om citroner att dela.

Citron produktion

Fakta om citroner för barn


De flesta citroner du ser i butiken är Eureka eller Lissabon citroner. Citronträd kan producera citroner året runt, och även kommer i dvärg sorter som kan odlas i krukor. Större träd kan producera 227 – 272 kg. citroner per år. En fjärdedel av citron produktion är i USA, med Kalifornien och Arizona producerar 95 procent av citron grödan. Citroner övergår från grönt till gult inte mognad, utan på grund av förändringar i temperatur.

Användningsområden för citron

Fakta om citroner för barn


Citroner har många intressanta användningsområden, än matlagning och att göra saft. Lägga till lika delar kan citronsaft till vatten och gurgla bidra med ont i halsen. Ett annat intressant användningsområde är för browning frukt. Om du vill förhindra att skära äpple eller päron browning, pressa lite citronsaft över den. För vitare naglar eller att bekämpa nageln fläckar, kan du suga dina naglar i citronsaft i fem minuter. Människor vet också för att gnugga citroner i deras armhålorna att bekämpa kroppen lukt.

Citroner som medicin

Fakta om citroner för barn


Citronsaft är hög i vitamin C och kan förhindra många krämpor. I själva verket bär den brittiska flottan tillräckligt citroner på sina fartyg så att varje sjöman kan ha en daglig uns av juice. Känt att förhindra skörbjugg, var citroner en stor hit under guldrushen av 1840-talet. Gruvarbetare körde priset på citrusfrukter upp och citronträd planterades över staten.

Citroner i historia

Fakta om citroner för barn


Mat historiker hävdar att citroner har odlats sedan det första århundradet f.Kr. De var dock, inte allmänt tillgängliga. I själva verket var citroner så sällsynt i vissa delar av världen att kungar skulle använda dem som gåvor till andra kungar. Citroner hade många användningsområden i historia, utanför köket. Under renässansen i Europa-- och före läppstift uppfanns--kvinnor brukade citroner rodna sina läppar.