mynewspapers.net

Fakta om Caterpillar kokonger

Fakta om Caterpillar kokonger


Kokong är en stark symbol för förändring. Trots den mytologin kring denna metamorfos, det är helt enkelt en arrangera av många i en insekt liv. En larv väver en kokong att vila i medan det blir en fjäril. Olika typer av fjärilar väva olika typer av kokonger, men alla har vissa saker gemensamt.

Puppor livscykelEn larv är larval arrangera av fjärilen. Det spenderar större delen av sin tid äta och ruggningen. Efter dess slutliga ruggning, kommer caterpillar pupate. Det slutar äta och bildar den puppa, eller puppa. Puppan är orörliga och extremt utsatta under denna period. Gestation perioderna för de flesta fjärilar är några veckor, men vissa fjärilslarver pupate på hösten och inte fram till våren.

Caterpillar Silk

Fakta om Caterpillar kokonger


Caterpillar kokonger är gjorda av siden och andra fibrösa material produceras av fjäril larver. Denna klibbiga silke produceras i två körtlar på insidan av insekten. Caterpillar flyttas i en figurera åtta twist till kuvert sig i silk, som är mjuk och sentimental på första men växer hård och torr när luften vidrör den. Silke blir tydlig när caterpillar är redo att komma ut.

Kokonger och växter

Fakta om Caterpillar kokonger


Fjärilslarver gynnar vissa typer av växter framför andra för mat, lägga ägg och pupating. Leta efter Monarch Butterfly kokonger och larver på milkweed växter. Milkweed är den enda mat Monarkfjärilen larver äter. Örter som persilja och dill är favoriter för en mängd olika Swallowtail fjärilar. Om du inte söker efter någon särskild fjäril, leta efter där larver har ätit bort på bladen på en anläggning, och hittar du sannolikt fjäril larver och kokonger.

Var hittar man kokonger

Kokonger finns i en mängd olika ställen, men de är alltid högt upp tillräckligt för att hålla den fjärilsvingar från vidröra marken när det dyker upp. Detta säkerställer att vingarna har möjlighet att torka ordentligt. Kokonger kan hittas dinglande från grässtrån eller stoppade in i skårorna på små grenar. Vissa fjärilar och många moth arter också pupate i siden kokonger dolda i liten sal i marken.