mynewspapers.net

Fakta om äpplen för barn

Fakta om äpplen för barn


Barnen får ofta höra "ett äpple om dagen håller doktorn borta" men kan inte få veta exakt varför denna frukt är så bra för dem. Människor har varit äta äpplen i tusentals år och de är en av de mest populära frukterna idag. Undervisa barn några apple fakta är en lektion om historia och näring.

Historia

Har funnits bevis att människor har varit äta äpplen eftersom 6500 f.Kr. Apple fröna planterades först i Nordamerika av pilgrimer i Massachusetts Bay Colony. En man vid namn John Chapman, född i Massachusetts 1774, började ett enmans uppdrag att ha äppelträd växer överallt. Han gick så långt som det är nu Illinois med en påse med äpple frön, visar människor hur man odlar dem. Han blev känd som Johnny Appleseed och några stora fruktodlingar började idag med hans frön.

Apples siffror

Det finns cirka 7 500 olika sorters äpplen odlas i världen, 2500 som odlas i USA. Äpplen odlas i alla 50 stater. Det tar energi från cirka 50 blad att producera ett äpple. Det finns fem frökapslarna inuti varje äpple, med ett genomsnitt av ett frö i varje pod. Äpplen innehåller 80 procent vatten. Volymen av ett äpple är 25 procent luft, varför ett äpple flyter.

Äta äpplen

Äpplen kallas ofta en av naturens snabbmat. De är en bra källa till fiber och vitamin C. De ger också vitamin E, järn, kalcium och vitamin A när äts råa. Omkring två tredjedelar av ett äpple godhet är i eller strax under huden, så det är bättre att inte skala innan du äter. Äpplen innehåller inget fett och ett genomsnittligt äpple innehåller ca 80 kalorier.

Växande äpplen

Producerar de flesta äpplen är Washington. Enligt Washington Apple kommissionen producerar den runt sex av 10 äpplen konsumeras i USA New York producerar näst flest. Äppelträd ta fyra till fem år att producera deras första frukt. De blommar på våren och då faller blossom och äpplet växer, redo för plockning i höst. De skördas för hand. Två av de mest populära äpplena är Red Delicious och Granny Smith.