mynewspapers.net

Fairy Garden idéer

Fairy Garden idéer


Finns det något mer förtrollande eller förtjusande i en värld av fantasi än älvor? För en romantisk och drömmande display är det lätt att göra en älva trädgård eller ägna en del av din trädgård att dekorera runt temat för dessa fina, vackra varelser. Men bli inte förvånad om en ljumma midsommar natt kan du höra ljudet av pinglande skratt eller få en glimt av flitting vingar i månskenet.

Planera ditt utrymme

När du planerar din plantering, oroa dig inte om att vara alltför noggrann. Försök att spegla natur: vilda och slumpmässiga. Tänk på en lantlig stil trädgårdar, som olika växter av varierande höjder och färger ingår i rymden, med små vägar som vind genom dem. När du gör en fairy trädgård, planera ditt space så att den har lite skrymslen och hemliga ställen där du kan skapa miniatyr visas. Också göra fläckar tillgänglig för platser där älvor kan dölja: gamla ihåliga stockar, högar av stenar eller några gamla väderbitna keramik vände på sin sida. Tycker om hur en vatten-funktionen, som en liten fontän, vattenfall eller miniatyr ström som går genom trädgården för att skapa känslan av grönskande landskapet. Dessutom planera att rymden ut några mjuk glödande sol lanternor belysa trädgården försiktigt på kvällen.

Välja växter

Någon form av växter med ljusa färger och nektar som skulle locka fjärilar, bin och kolibrier gör bra val för en älva trädgård. Några idéer är fingerborgsblomma, rosor och kon blommor. Doftande örter som timjan, rosmarin eller mynta gör också utmärkta val. Frukter som miniatyr smultron, körsbärstomater eller bärbuskar är ett välsmakande komplement. Tänk inte bara hur trädgården kommer att vara på dagtid, men även på natten. Trots allt tycker feer om att leka i månskenet. Tycker om hur växter med blommor som öppnar på natten, till exempel moonflowers. Natt-blommande jasmin är ett bra val eftersom det släpper sin söta doft på kvällarna. Växter som ser silvrig och tycks glöda i månskenet, såsom lamm öra och dusty miller, kan verkligen göra den trädgård sticker även när solen har satt.

Strukturer och Decor

Fyll små utrymmen du kvar i din trädgård plan med hem och möbler för älvor. Lilla miniatyrhus kan göras av naturliga material, såsom grenar, bark, spansk mossa och torkade borste. Om du inte känner listigheten en själv, använda fågelhus eller liten docka hus målade med pasteller eller glittrig färg. För att göra dem ser mer del av det naturliga landskapet, limma lite mossa eller bark på dem eller plantera dem nära vinstockar som kommer att växa under det till hälften dölja det ur sikte. Lilla träbroar över bäckar och språngbrädor som går genom stigar för liten för människor gör en fin touch. Överväg att använda vissa dollhouse möbler som lite bord och stolar, för "slappa" platser utomhus. Andra utsmyckningar som gör fairy trädgård ser ganska är saker som vindsnurror, trädgårdstomtar, och olika gräsmattan prydnadsföremål med skogsmark varelser eller insekter. Något med blanka stenar eller som gör mjuka pinglande ljud, såsom klockor eller vindspel, kan slutföra humör.