mynewspapers.net

Exteriör trä Trim stilar

Exteriör trä Trim stilar


Utvändiga träpaneler lägger till en dekorativ designelement i ett hem exteriör som bidrar till den övergripande stilen i hemmet. Utvändiga träpaneler skapar en färdig look som kan öka värdet på en bostad. Trä är fortfarande ett tillgängligt material för exteriör trim, om dess popularitet minskat till följd av en spridning av alternativa trim material.

Historia

Användning av utvändiga träpaneler kan spåras till japanska stilar av arkitektur i hela åttonde och nionde århundradet; dekorativa trä Detaljer användes på överhäng av dramatiska toppnotering tak i tempel och palats. Om exteriör hem med uppgifter var ett alternativ innan den viktorianska eran, det var inte förrän på mitten av 19th-talet det utsirade trä trim blev allmänt tillgänglig för medelklassen. Den viktorianska eran populariserade trä trim detaljerad med utsmyckade handgjorda trä formning och trim används på tak linjer och verandor av viktorianska bostäder. Konsthantverk rörelse av tidiga 1900-talet inleddes en förnyelse av förenklade trä trim alternativ som fokuserade på vanligt trä balkar innan marknaden för syntetiska material tog över i mitten av 1900-talet.

Viktoriansk stil trä Trim

En av de vanligaste stilarna av träpaneler drar på viktorianska påverkan av 1800-talet. Historiska restaureringar av hem ofta omfattar perioden-specifika, hand crafted träpaneler som återinför mönster som blommor eller spiral blomstrar. Trä trim är ett material som föredras för sådana stilar på grund av dess mångfald samt dess historiska noggrannhet. Viktoriansk stil trä trim kan också läggas till ett modernt hem till ger den ett elegant utseende. Mest viktorianska träpaneler görs i vitt eller en ljus fläck att avslöja den naturliga träfibrerna.

Hantverkare stil Trim

Crafts rörelsen av 1920-talet återinförde handgjorda objekt i kölvattnet av industrialisering och massproduktion. Trä trim och gjuta återfick popularitet eftersom det frammanade en hemlagad känsla hantverk. Till skillnad från de utarbeta viktorianska stilarna av trä trim, hantverkare stil trä trim värderas enkelhet över utsmyckade mönster. Hantverkare stil träpaneler är till stor del post och beam stil med lite carving eller beskriver spara för några enkla hörn utformning på Välj bitar. Hantverkaren utvändiga träpaneler är vanligtvis en neutral färg eller mörk fläck att samordna med resten av hemmets exteriör.

Moderna trä Trim

Trä minskar i popularitet som ett material för exteriör trim när fler syntetiska material alternativ blir tillgängliga. Men införliva arkitekterna fortfarande trä trim till de enkla modeller av moderna hem. Plain white trim som härmar utseendet på interiör gjutning är är ett gemensamt designval för nyare bostäder eftersom det skapar ett sammanhållet utseende under hela huset. Kolonial stil hem par väl med naturliga träpaneler som har varit tryckimpregnerat att minska fukt eller väder skada; den exponerade träfibrerna kompletterar de traditionella vinklar och färger av koloniala hem. Moderna hem som utnyttjar rent yttre linjer och neutral färg gommar är väl lämpade för vanligt trä trim med lite ristningar eller blomstrar målade i en solid grå, vit eller svart.

Överväganden

Inte alla trä sorter är väl lämpade för exteriör trim som de reagerar olika på effekterna av vittring och fukt. Lövträd är i allmänhet bättre för exteriör trim än barrträd. Ceder, mahogny och Ek trä trim är mycket motståndskraftiga mot solen blekning, fuktskador och skevning, särskilt när de är tryckimpregnerat. Billigare trä alternativ som furu eller cypress är mer ekonomiskt för de flesta konsumenter även om de är mer mottagliga för snett eller sprickbildning över tiden. Tropiskt trä är mest dyr och långvarig alternativ för trä trim; vissa sorter av tropiskt trä som ironwood kan pågå upp till 40 år utan varp.