mynewspapers.net

Exteriör hus färg designidéerBesökare och grannar får sina första intrycket av ditt hem baserat på dess yttre design. En stor del av ditt yttre effekt är ett resultat av din färg val. Ditt yttre husfärg kan charma, lugna eller chock--valet är ditt.

Förstå ditt hem Situation

Ditt hem är helt unikt--även om det är i en trakt eller bredvid andra precis som det. Endast ditt hem sitter på den exakta platsen, är mycket specifik naturlig belysning villkor och är en återspegling av din unika personliga stil. Om ditt hus vetter mot öst, kommer få en hel del morgonsol men vara skuggade för majoriteten av vakna timmar. I det här fallet föredras en ljus eller ljusare färg, som en mörkare färg kan hamna ser dyster för mycket av dagen. Om ditt hem ingången vetter mot norr eller söder det rikliga ljus huvuddelen av dagen och din färg val kan vara mörkare. Om ditt hem är i skuggan av en annan struktur eller har tunga träd täcka överväga att gå lätt och ljus med din färg val.

Vara en god granne

Exteriör hus färg designidéer


Tänk på dina grannars paint val när du väljer yttre husfärg. Det är naturligtvis ditt hus och du har rätt att göra vad du vill med det, men din paint val kunde förbättra alla tre hus, eller göra dem alla ser dåligt. Även om din smak är vitt skilda än dina grannar, är det alltid kompromisser. Till exempel om du vill måla ditt hus extrema fuchsia, och huset på ena sidan är tan och brown och huset på andra sidan är ljusblå och vit, kan du sluta med en ganska ful combo. Vissa nyanser av rosa fungerar dock med bruna och blues. Du kan tona ner din fuchsia, och kanske bara använda den ljusa färgen på din dörr eller veranda.

Kom ihåg ditt tak

Om ditt hus en person, vore dess tak sin hatt. Du vill naturligtvis hatt för att matcha husets "outfit". Paint val misstag görs ofta på hem med terrakottatak kakel. Terracotta ser vacker med neutrala, blues, gröna, taupes och andra coola toner. Det kan se hemskt med några röda, orange och gula. Om du har en terrakotta kakel tak, alltid ta ett prov av terrakotta--även om det är bara en billig trädgård potten--med dig när du väljer din utomhusfärg färg.

Färg

Utomhusfärg färg val är obegränsad. Du kan välja att arbeta med en monokrom (en) färgsättning, eller arbeta med två eller flera färger; att välja en annan färg för väggar, trim, dörrar och verandor. Läs mer om hur färger fungerar tillsammans kan du köpa en billig färg hjul på något hantverk eller konst butik. På en färg hjul, hitta din önskad färg och hjulet kommer att visa dig en mängd färger som kompletterar det.