mynewspapers.net

Exportera dokumentation expediten arbetsbeskrivningExportera dokumentation expediten roll annonseras ofta av frakt och logistikföretag som bygger nära havet eller flygplatser i Storbritannien. Logistik kan inkluderar frakt med flyg, väg- och havet för att säkerställa att de exporterade varorna når sin avsedda destination. Rollen som en export dokumentation kontorist kräver särskilda kunskaper och färdigheter som en arbetsgivare är ute efter.

Utbildning

Inga formella exportrelaterade kvalifikationer begärs vanligtvis för rollen som export dokumentation kontorist. Arbetsgivaren skulle kräver vanligtvis GCSE med betyg A till C, särskilt i engelska och matematik; geografi kan också vara till hjälp. Människor som vill få en roll som en export dokumentation kontorist bör också ha god kunskap om programvara för ordbehandling, kalkylblad och databas. Enskilda företag kan ha sina egna IT-system och även detta kan variera från företag till företag, förtroende med ett paket kommer att hjälpa dig att lära dig en annan medan du arbetar.

Erfarenhet

Vissa företag annonsera för en export dokumentation expediten som har 2-3 års erfarenhet av en liknande roll. Om du inte har arbetslivserfarenhet i en liknande roll, men fortfarande vill tillämpa, bör du ange något skäl varför din egen erfarenhet kan bidra till ditt arbete med företaget. Om du har genomfört arbete i en likaså detaljerad roll, eller en som krävs för dig att förbereda exakt dokumentation, som kan fungera till din fördel.

Färdigheter

God skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga är en viktig del av en export dokumentation clerk's roll, som du skulle vara tvungen att samarbeta med kunder och producera korrekt dokumentation. Attribut som metodisk, noggrann, noggrann och logiska nämns också ofta i arbetsbeskrivningen av en export dokumentation kontorist. Förmåga att hantera din egen arbetsbelastning, arbete under tryck och arbete extra tid vid behov är också ett gemensamt tema, på grund av kravet att exakta tidsfrister för frakt.

Ersättning

Enligt Payscale kalkylatorn, på Monster jobb webbplats, är den genomsnittliga lönen för en import/export kontorist i Storbritannien £19,096 per år. Posten nivå positioner kan börja på £16,450 per år och en erfaren person i en upptagen roll skulle kunna tjäna så mycket som £21,718 per år. Progression är ibland möjligt in-house eller ett annat företag som senior export kontorist, som kan räkna med att tjäna £25 till 30 000 pund per år. Alla belopp anges är från och med juli 2013.

Miljö

En export dokumentation kontorist kommer sannolikt att vara belägen i stressiga kontorsmiljöer. Det kan finnas mer än en export kontorist i ett team och rollen kommer säkert omfatta samverkan med andra avdelningar på daglig basis. Vissa roller i detta arbetsområde kan även tid att hjälpa kundservice eller fakturering kunder. Det är troligt att verksamheten kommer att ligga i, eller nära, en hektisk flygplats eller hamnstad.