mynewspapers.net

Experiment på växande sockerkristaller

Experiment på växande sockerkristaller


Sockra upp skolans science fair med experiment som involverar växande sockerkristaller. Eleverna behöver bara ett fåtal material för socker kristall experiment, och resultaten kan vara gott. Ställ in klass crystal experiment för yngre barn, eller Välj avancerade crystal vetenskapliga experiment för äldre barn. Skapa science fair kristaller i olika storlekar och färger med karamellfärg för att skilja mellan lösning mättnadsnivå eller typer av socker som används.

Klassrummet experiment

Växande sockerkristaller i klassrummet kräver flera högt glasburkar. Ett experiment för äldre barn använder en konservering burk, kokande vatten, socker och en sträng knuten till en penna. Vattnet måste kokande lägger tillräckligt med socker för att skapa en övermättad lösning, vilket betyder ingen mer socker kommer att lösas upp i vattnet. Överför den färdiga lösningen till burken. Knyt strängen på en penna och dra in strängen i lösningen. Knyta en vikt, som en metall bricka, på slutet av strängen kommer att hålla det vertikala i lösningen. För en klass crystal experiment, dela vatten sockerlösningen i flera höga burkar. I skär ungefär en vecka, en gång kristaller form, strängarna i sektioner för varje elev till provet.

Science Fair experiment

Science fair-projekt kräver noggranna anteckningar som du övervaka av crystal experiment. Du kan skapa flera crystal science projekt genom att ändra vattentemperaturer, mängden socker tillsätts vattnet och hur lång tid strängen är upphängd i lösningen. Du kan också utföra den samma experimentet med bordssalt och jämföra resultaten att socker kristall experiment. Ta fotografier eller göra skisser av fortgången av kristaller i hela varje kristall växande experiment.

Rock Candy experiment

Hem experiment på växande sockerkristaller kan skapa en välsmakande behandla rock godis som du kan äta av spett. Koka 1 dl vatten och 2 1/2 koppar socker tills temperaturen når 121 grader C. dopp bambu spett i uppvärmda lösningen och låt den göra sval. Sockret bildar små socker frön på spett. Häll sockerlösningen i en glasburk. Lägg spett i burken, avbryta det så det inte vidrör botten. Täcka munnen på burken med cling film eller smörpapper och låt sockerlagen svalna; du kommer att se socker kristaller börjar bildas på spett som lösningen svalnar. Kokande lösningen redan tillsatt socker skapar större sockerkristaller på en kortare tid.