mynewspapers.net

Experiment på rost på järn naglar

Experiment på rost på järn naglar


Rost är ett brett ämne för diskussion för vetenskap klassrum på alla årskurser. Medan elementära lärare presentera rostiga metall som ett enkelt exempel på en kemisk reaktion, peka på gymnasiet instruktörer rost i förklaringar av oxidation och reduktion reaktioner. Studenter i statlig skola eller hem skola kan utföra experiment på rost järn naglar för klass forskning uppdrag eller science fair-projekt.

Jämföra korrosion

Fortsättare som förbereder för tilldelningar i förväg kan avgöra vilka vätskor orsaka rost bildas snabbast på nedsänkt järn naglar. Samla sex bägare eller dricksglas. Tillsätt 1 dl kranvatten till först, 1 kopp salt vatten till den andra, 1 koppen en kolsyrad citron-lime läsk som 7-upp till den tredje, 1 koppen pickle juice till fjärde behållaren, 1 kopp apelsinjuice till femte och 1 kopp vit vinäger till sista cup. Hjärnprocesser vad vätskan kommer att orsaka en spik att rost först. Doppa en järn spik i varje behållare och Ställ in bägare eller glasögon på en plats kommer de inte bli störd. Observera naglarna dagligen kontrollera för rost bildas. Spikarna i vatten bör båda bildar rost inom tre veckor och ättika ska rosta en spik ungefär en vecka senare. Läsk och juice bör inte orsaka rost till formen på nageln. Bestämma pH-nivån i varje vätska att sluta om det finns ett samband mellan en flytande korrosionsförmåga och dess förmåga att orsaka rost.

Accelererad Oxidation

En exsickator är en två-nivå skåp som underhåller innehållet i en helt torr atmosfär. Prover är placerade på ett lager av tråd gasväv och ett torkmedel, såsom kiselgel, lagras på basnivån. Köp en liten exsickator online eller från en medicinsk leverans butik. Placera tre rena, torra järn naglar på tråd gasväv lagret i en exsickator och Lägg 10g kalciumklorid kristaller på undersidan av exsickator. Doppa tre spikar i vatten innan dem utanför i exsickator med hjälp av ståltråd för att fästa dem till exsickator handtaget. Observera och registrera data för en vecka. När naglarna utanför exsickator rengöra formuläret-rost, naglarna insidan förblir. Studenter bör se från resultaten att fukt är en nyckelfaktor i rost bildas och måste lägga fram i luften kring järn för oxidering förekommer.

Temperaturförändringar

Hypotes om kall eller varm lufttemperatur kommer att påverka takt med vilken rost formulär på järn naglar. Samla in nio järn naglar och tre bägare eller glasbehållare av samma storlek. Placera tre naglar i en behållare fylld med kranvatten. Placera tre naglar i en behållare och fyll med isbitar. Placera de återstående naglarna i en behållare fylld med kranvatten och plats under en värmelampa. Lämna alla tre behållare utan lock i ett ostört område och observera dagligen under en vecka. Isen måste läggas till den andra behållaren regelbundet för att upprätthålla en kall miljö under hela försöket. Syre, den primära delen av rost bildas, kombinerar med andra element, inklusive järn, lättare vid varmare temperaturer, så att nageln under värme lampan bör rost först, medan spiken i isen ska vara sist att bilda rost på ytan.

Tätheten av rost

Densitet experiment är mångsidig för att passa de flesta ålder nivåer. Studenter bör hjärnprocesser hur oxidation reaktionen som producerar rost på järn naglar påverkar tätheten av naglarna. Köpa 0.907kg. av järn naglar och separata i 0.454kg. grupper. Säkerställa den massan och volymen av varje grupp är likvärdiga. Lämna en grupp inomhus så rost inte kommer bildar på dem. Tillåta den andra gruppen att rost naturligt utanför eller påskynda rost bildandet med en teknik från tidigare experiment. När oxidation är klar, beräkna massan och volymen av den andra gruppen att avgöra om en förändring i densitet sker under oxidation. Rost är mindre tät än järn, men ett gram järn kommer att ge mer än 1g av rost, så att studenter bör iaktta en viktökning, och därför en ökning i täthet, i rostiga av naglar.