mynewspapers.net

Experiment med Gelékonfektyr

Experiment med Gelékonfektyr


Gelékonfektyr finns läckra snacks som också kan användas i en mängd roliga och pedagogiska vetenskapliga experiment. Dessa enkla och billiga projekt använder grundläggande hushållsbruk material och göra en underhållande helg eller klassrumsaktivitet. Barnen kommer att uppskatta eftersom de får använda deras favorit behandlar för en cool vetenskap projekt.

Densitet testning

Testa vad vatten att en gummy bear's vikt över natten. Ge varje elev eller grupp av studenter en enda gummy bear. Mäta dess längd, bredd, tjocklek och vikt och spela in dessa mätningar. Blötlägg gummy björnen i en kopp vatten över natten. Ta ut gummy bear nästa dag och torka med hushållspapper. Beräkna de tidigare mätningarna igen och jämföra resultaten. Förbereda båda datauppsättningarna i ett diagram och presentera för klassen.

Vatten Diffusion

Visste du att när en gummy bear är nedsänkt i salt vatten, det är densitet inte ändras? Saltvatten innehåller mindre solute än vanligt kranvatten, varför gelatin är fortfarande samma storlek. Testa denna teori genom att förbereda två burkar vatten--en med vanligt vatten och den andra med salt tillsätts det. Placera en enda gummy bear i varje burk och titta på när man får större medan den andra förblir i samma storlek.

Oxidation

Detta projekt kräver kalium klorat, en kraftfull oxiderande pulver. Häll en mycket liten mängd kalium klorat i ett provrör och värme över en brännare, tills smält. Försiktigt släppa en gummy bear i provröret, med tång, och titta på när gummy bear blir nästan omedelbart oxideras. Detta kan vara ett mycket farligt experiment, så det är viktigt att alltid bära skyddsglasögon och handskar innan du sätter igång. Bara försöka detta projekt i väl ventilerat utrymme, eftersom det kommer att finnas en betydande mängd rök och ånga från oxidation.

Genetik

Använda Gelékonfektyr för att illustrera begreppet genetik och korsning i detta roliga experimental lektion. Ge varje elev eller liten grupp studenter en påse med Gelékonfektyr att arbeta med. Varje grupp bör sortera gummy bears genom en uppenbara drag, till exempel färg eller storlek. De ska spela in sina resultat på ett papper och jämföra resultaten med de andra grupperna. Studenter använder sedan dessa data för att analysera hur blanda olika färger kan skapa olika varianter av avkomma.