mynewspapers.net

Experiment för barn på skelettet

Experiment för barn på skelettet


Skelettet är en av de viktigaste systemen i människokroppen. Utan skelettet skulle den mänskliga kroppen inte kunna överleva. Skelettet ger stöd till kroppen, hjälper till att skydda vitala organ och hjälper också till med rörelse i samband med muskelsystemet. Barn kan lära sig mer om skelettet och hur det fungerar genom en rad olika experiment.

Chicken Wing rörelse

Kycklingvingar ge barn ett utmärkt tillfälle att studera skelettet. Barnen kan undersöka hur skelettet och muskelsystemet fungerar tillsammans för att orsaka rörelse. Av något tugging på biceps muskeln, kan barnen se hur wing benet flyttas. Rörelsen kan jämföras med vad som sker när muskeln triceps dras. Barn kan också dra på musklerna med varierande tryck, och se hur wing rörelsen ändras. Detta hjälper barnen se hur rörelsen sker i kroppen.

Benstyrka

För att undersöka benstyrka, låta barn undersöka kokt kyckling ben. Be barnen att se om de kan bryta benen. De kan undersöka olika områden av ben och se där det är starkast och se om de kan applicera tillräckligt tryck att bryta benen. Sedan njuta några av kyckling ben i vinäger. Be barnen att göra förutsägelser om vad de tror kommer att hända med ben indränkt i vinäger. Efter en vecka, undersöka dessa ben och jämför dem med de ben som inte var blöt. Vinäger försämrar kalcium i skelettet, vilket gör dem mycket svagare. Barn kan sedan lära sig om vikten av kalcium för kroppen.

Uggla pellet utredning

En annan metod för att undersöka skelettet är att titta på en uggla pellet. När ugglor äter, äter de hela varelsen. Dock de inte smälta ben. De utvisa en pellet som till stor del består av ben och päls. Dessa Uggla pellets ofta innehålla två till tre djur och kan vara dissekeras. Barn kan dem försöker återskapa skelett av de varelser som Ugglan konsumeras och kan försöka identifiera dem.

Ko ben dissektion

En frisk ko ben ger barn möjlighet att undersöka skelettet. En slaktare kan klippa en ko ben längs lårbenet så att insidan av benet kan ses. I denna dissektion, kan barn se gul märg, röd benmärg, kompakt ben, svampiga ben och blodkärl.