mynewspapers.net

Experiment för att mäta trycket & kraft behövs för att krossa ett objekt

Experiment för att mäta trycket & kraft behövs för att krossa ett objekt


Utformningen av ett experiment för att testa det förkrossande kraft eller krossning trycket på ett objekt bestäms av ett antal variabler. Är objektet att krossas ihåliga eller fast? Är objektet en regelbunden geometrisk form eller slumpmässig form? Är objektets struktur homogen eller heterogen (stål kontra rock, till exempel)? Är materialet i objektet segjärn eller sprött? Solid, segjärn objekt kan inte krossas av kraft eller tryck. Definitionen av krossa poängen skulle vara omöjligt att staten. Fasta ductile föremål deformeras. Kraft och tryck är relaterade genom ekvationen p = F / A, där p är trycket i psi, F är kraft i pund, och A är tvärsnittsarean på objektet i kvadrat inches. Du måste kunna mäta två av de tre variablerna för att beräkna tredje.

Dödvikt Test Experiment

Experiment för att mäta trycket & kraft behövs för att krossa ett objekt


Dödviktseffekter testning är överlägset mest okomplicerat och enklaste metoden att testa krossa tryck och krossa kraft. På den mest grundläggande nivån kräver det en badrumsvåg, en vernier bromsok för mätning av väggtjocklek och vissa vikter (för ett klassrum inställning, böcker fungerar bra). Placera en burk på skalan en skriva ner vikten. Sedan börja lägga vikt till toppen av burken. Om du använder böcker, noggrant placera varje bok, försöker att inte sidan ladda det på något sätt. Titta på skalan och fortsätta att stapla böcker tills de ramlar av. Spela in vikten på skalan när detta inträffar. Subtrahera startvikt och resultatet är krossa kraft. För att beräkna crush press, kommer att du behöva bestämma tvärsnittsarean på objektet. Om det är en läsk kan eller ett liknande objekt, Mät väggtjockleken och omkretsen och multiplicera två. Detta är området. Dela upp området i kraft, och resultatet är krossa trycket i psi.

Atmosfärstryck Test Experiment

Experiment för att mäta trycket & kraft behövs för att krossa ett objekt


Partialtryck test fungerar bara på objekt som kan vara krossade med 14.7 psi tryck eller mindre. Detta experiment, återigen, är användbara på läskburkar, eller andra liknande burkar med en liten öppning i toppen. För detta experiment behöver du en liten handkraft vakuumpump med en bifogad vakuum mätare, silvertejp, liten diameter sugslang och täta. Placera tejp över öppningen i kan och förslut det tätt så att ingen luft kan läcka in i kan. Ta sedan en Phillips-skruvmejsel och stansa ett hål i kan nedre inte större än Vakuumslang, kanske lite mindre. Infoga en längd av sugslang och kör en pärla av täta runt slangen till försegla det. Den öppna änden av slangen, fäst vakuumpump. Sakta börja pumpa luft ur burken tills väggarna börjar crinkle. Notera vakuum då detta sker. Om den vakuum behandlingen inte är i psi, konvertera det till psi och subtrahera det från 14.7 psi (atmosfäriska lufttrycket). Skillnaden är det tryck som krävs för att krossa kan. Genom att kan diameter och höjd, kan du beräkna dess yta i kvadrat inches. Multiplicera detta tal med förkrossande trycket, och du kommer att avgöra krossa kraft.

Band Crush Test Experiment

Om objektet skall krossas har tjockare väggar, men fortfarande kan krossas av bara händer eller tång, kallas en alternativ metod att testa band crush test. Du behöver för detta experiment en våren skala (kallas även en fisk skala), en 4-fots längd av icke-stretching band material (plast ränder som kommer på Kopiera papper lådor eller kartonger fungerar bra) och två par låsning tång. Mät bredden på bältet. Fäst ena änden av bältet i ett par låsning tång. Placera objektet på en plan yta, och vira bandet en komplett wrap runt burken. Sätter den slutna änden av våren skalan på en av käftarna på de låsning tång och sedan klämma den och bältet ordentligt med de låsning tång. Med en partner håller ena änden, dra remmen bara spända och vikten. Detta är tareringsvikten av riggen. Sedan, börja långsamt dra på den öppna änden av skalan våren. Bandet kommer att skärpa och med fortsatt dragande kraft kommer att börja att krossa kan. Stoppa när kan börjar krossa och den vikten visas på skalan. Förkrossande trycket finns genom att subtrahera rigg vikt från den förkrossande tyngden. Med kända bredden på bältet och omkrets av kan, kan du bestämma området av bandet som var i kontakt med kan. Genom att dividera den netto kraften av den remmen kontaktyta, avgör du förkrossande trycket av kan.

Högtrycks Implosion Experiment

Experiment för att mäta trycket & kraft behövs för att krossa ett objekt


Detta experiment måste utföras med professional, certifierade och kalibrerad utrustning, men är vanligt i laboratorium och forskning lab. Om du vill bestämma krossa trycket av ett objekt som är ihåliga ännu ganska tungt---en bit aluminium rör, till exempel---det kräver användning av en kompressionskammaren. Detta är en tank (tryckkärl) fylld med vatten och kopplad till en pump som kan producera tusentals pounds av trycket om det behövs. Effektivt krossa ett prov i kammaren, måste det vara hermetiskt tillslutna. Täta ändarna av svetsning, lödning eller falsning eller något nödvändigt hjälpmedel. Innan den sista lilla biten av försegla svetsning eller lödning, låt objektet svalna till rumstemperatur. På så sätt blir luften inuti kan på en atmosfär. Snabbt avsluta tätning kan. Placera burken i komprimering kammaren och förankra den till botten, om det behövs. Försegla kammaren och börja öka vattentrycket inne i kammaren tills du ser objektet börjar deformeras genom en av de två syn-glasögon inbyggd i kammaren. Spela in trycket och dekomprimera kammaren. Du har hittat objektets förkrossande trycket, och genom att bestämma ytan, kan avgöra den krossa kraften.