mynewspapers.net

Exotiska matlagning ingredienser

Exotiska matlagning ingredienser


Det finns en hel del matlagning ingredienser som kan verka främmande västra kockar. Sådana ingredienser kan komma från japanska, thailändska, indiska eller marockanska, grekiska eller afrikansk matlagning. I den mån de inte används ofta i västra matlagning, betraktas de exotiska, även om sådana ingredienser är ganska vanligt i köket i de olika nationaliteterna.

Candlenut (Aleurites moluccana)

Candlenut är en blommande träd som är också känd som indiskt valnöt, kemiri, kukui nut tree och nuez de la Indien. Det kallas ett candlenut träd eftersom den producerar ett frö som kan användas att göra ljus. Men fröet är mycket fet och används i köket i Malaysia och Indonesien. I Indonesien, är det känt som Kemiri, medan det som kallas buah keras i Malasia. Det används för att förbereda en sås som används för att äta ris och grönsaker. På Hawaii, är candlenut rostade och används som en viktig ingrediens vid framställning av de infödda hawaiianska säcken.

Wasabi (Wasabia japonica)Wasabi är också känt som japansk pepparrot. Roten till denna anläggning används som en krydda. Wasabi roten har en extremt stickande smak, inte olikt heta senap. Wasabi anläggningen växer i Japan, längs stream sängar. Wasabi kan marken i sin råa form och används som huvudingrediens i utarbetandet av sushi eller sashimi. Pastan måste användas inom 15 minuter eftersom efter det, det börjar förlora sin smak. När färsk wasabi är tillgänglig, finns det andra substitut som kommer i pulverform eller som pasta. Soja och wasabi kan blandas för att bilda en dippsås kallas wasabi-joyu.

Myouga (Zingiber mioga)

Myoga är en viktig ingrediens i det japanska köket. Det är den ätliga blomknoppar och smakrik skott av den myoga anläggningen, som är hemma i Japan och den södra delen av Korea. Blomknoppar av myoga anläggningen är strimlad i fina bitar och används som garnering för lite japansk mat som rostad aubergine, sushi och miso soppa. I Korea för den myoga blomknoppar att pan-fry kött. Myoga används också som en råvaran tempura och som en krydda med kall soba under sommaren när det är säsong.