mynewspapers.net

Exklusiva restaurang servitör jobb BeskrivningVäntar på bord är hårt arbete som kan både fysiskt och psykiskt påfrestande. Mer exklusiva restaurangen, den mer utmanande ställning servitör kan bli. Servitörer och servitriser som arbete på eleganta, exklusiva restauranger skall ha en varierande kunskapsuppsättning som ger dem möjlighet att ge den bästa möjliga matsal erfarenhet för anspråksfulle.

Ansvar

En servitör eller servitris i en exklusiv restaurang ansvarar ofta för mer än att bara ta emot beställningar och levererar plattor av mat till hungriga matgäster. De måste också kunna recitera en ständigt roterande lista av specialerbjudanden och förklara ingredienser och förberedelse till kunder. När det gäller high-end restaurang, det kan betyda att förklara skillnaden i smak mellan capon och pärlhöns eller hur tjuvjakt skiljer sig från matlagning sous-vide. Många exklusiva restauranger har ofta sommelierer på personal. en skicklig server måste dock kunna erbjuda vin ihopkoppling förslag för varje maträtt på menyn. I sällsynta fall kan de även behöva bartend eller hjälp buss.

Särskilda färdigheter

Grundläggande kraven innefattar förmågan att stå i minst åtta timmar, bära tunga brickor och underhålla en vänlig och artig hållning hela tiden. Speciella färdigheter behövs inkluderar en förståelse för high-end ingredienser (liksom förmågan att förklara deras smak och konsistens), adeptness förklara haute cuisine matlagning tekniker och en uppskattning av vin och ihopkoppling. Också är till nytta för exklusiva servitörer en grundläggande förståelse av uttal och förmåga att kommunicera på ett språk som är relevant till restaurangen där de arbetar (t.ex. japanska på en high-end sushibar, franska för en provensalsk stil restaurang). Språkkunskaper är till hjälp både för att läsa menyn och för att kommunicera med kunder vars modersmål inte är engelska.

Utseende och Grooming

En server på en exklusiv restaurang måste brudgummen själv enligt klädkoden på sin arbetsort. Oftast är helt svart klädsel är att föredra och måste vara av god kvalitet. Generellt sett långt hår måste knytas tillbaka, annars är det helt förbjudet. Långa skägg är ofta förbjudna, också. I många fall måste ansiktsbehandling smycken och/eller tatueringar avlägsnas eller dold. Kvinnor förväntas ofta ser sitt bästa, som kan kräva användning av make-up. Både kvinnor och män är oftast förbjudet att bära alla starka dofter som parfym eller cologne, eftersom det kan störa doften av mat.

Utbildning och kvalifikationer

De flesta restauranger kräver endast tidigare restaurang upplevelse och inte någon utbildningsbakgrund en gymnasieexamen eller GED. Servrar med en högskoleexamen eller annan pedagogisk erfarenhet kan dock vara en fördel framför andra sökande. Till exempel kan servitörer med första hjälpen certifiering eller dem som har tagit vin, matlagning eller gästfrihet klasser vara en bättre passform för många exklusiva restauranger anläggningar.

Potential för framtida tillväxt

Servitörer på exklusiva restauranger gör ofta mer pengar än servitörer i diners eller avslappnade matställen. Utöver monetära förmåner kanske exklusiva servitörer också att flytta upp i näringskedjan, så att säga, genom att odla i positioner som maitre d'hotel s, sommelierer, senior waitstaff eller allmänna chefer.