mynewspapers.net

Exempelformuläret checklista för hem inspektion

Exempelformuläret checklista för hem inspektion


Om du säljer ditt hem eller bara vill se till att din nuvarande bostad är i toppform, är en hem inspektion nyckeln till att förbättra dess säkerhet, värde och även din hälsa. Hus kan dölja växande problem med genomsnittliga husägare inte skulle inledningsvis överväga. Det är därför viktigt att ha en checklista i hand samtidigt inspektera hemmets källare, vardagsrum, vinden och exteriör.

Kolla källaren

Inte varje hem har en källare. Men om ditt hus, din primära områden är stiftelsen sprickor, fukt, översvämningar och mögel. Kontrollera först för hårfästet sprickor på väggar och i golvet. Om de verkar växa över tid, ring i en foundation reparation professionell. Eftersom källaren är under marken, är fukt ett stort problem. Kontrollera att väggarna är torr och inte visar några synliga tecken på vattenskador. Om du ser fukt, kolla färgen på väggarna. Grön och svart är båda indikatorer på mögel växer i fuktiga områden i källaren. Kontrollera att källaren windows är ordentligt tätade och fönster brunnar är väl avrunnen för att avvärja översvämningar. Kontrollera även bjälklag för tecken på ruttnade trä och förekomsten av termit rör (som indikerar en potentiell termit angrepp).

Kolla vardagsrum

Som källaren är fukt kontroll mycket viktigt i de levande områdena av hemmet. Kolla efter läckor, särskilt i dolda utrymmen, såsom under skåp och bakom väggar. Svärtade injekteringsbruk och fogtätning är ett tecken på mögel växer i kök och badrum. Också sprickor check vardagsrum för tak vattenfläckar, lös steg och räcken, svårt att öppna fönster och dörrar, ovanför dörrkarmar (primära indikatorn på en felaktig grund), vattentryck och lösa eller trasiga armaturer (toaletter, blandare, belysning).

När vinden

Till skillnad från källaren och bottenvåningen, fukt och mögel är inte så stora problem i din vind utom i fråga om en läcka i taket. Vad du letar efter på vinden är främst strukturella brister som skadade takstolar som kan leda till taket kollaps. Kontrollera också isolering vadd för att se till att det inte täcker någon belysning, vilket anses vara en brandrisk. Om du vill se till att taket är läckagefritt, klättra upp på vinden under en tunga regnstorm med ficklampan och inspektera undersidan av taket för tecken på vattenskador. För en ytterligare energibesparande åtgärd, kontrollera att vinden dörren passar ordentligt i taket med några luckor i mellan. Du kan också lägga till eller ersätta skum isolering remsor för att stänga luckorna.

Kolla exteriör

Din primära plikt när inspektera utsidan av ditt hem är att leta efter problemområden som kan inkräkta på ditt livsrum utifrån och in. Se till att alla buskar och träd är ordentligt klippta. För mogna träd, hålla stora grenar ett par fötter från hemmet för undvika skador vid åska och även att stoppa djur från med grenar som en bro på vinden. Kolla bältros för tecken på slitage (t ex blåsbildning och curling) att skydda vinden från läckor. Inspektera luckor för röta och byt vid behov. Kolla källaren windows från utsidan och kontrollera fönster brunnar är ordentligt dräneras för att förhindra läckage in i källaren. Igensatt hängrännor kan också leda till läckage, mögel och fula mässar av träd kvistar och blad; Rengör och byt vid behov. Slutligen, se till att alla fönster fogtätning och dörr ram isolering inte är slitna eller skadade. Fönstret fogtätning hindrar vatten från att komma in i hemmet, medan dörr ram isolering sparar pengar genom att skydda hemmet energi-dränering utkast.