mynewspapers.net

Exempel på externa hotEn SWOT-analys är en metod för att analysera ett företags tillväxtpotential. Det hjälper att formulera en strategi för att anpassa företaget för att förbättra lönsamheten i relation till sin affärsmodell. De fyra områdena i övervägande i analysen är styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Styrkor och svagheter analysera företagets verksamhet och så fokus på interna faktorer. Möjligheter och hot är analys två externa faktorer. Hot är inte statiska och måste övervakas hela tiden.

Konkurrens

Det uppenbara hotet till ett företags lönsamhet kommer från konkurrerande företag tävlar om försäljning på samma marknad. Om rivaler förbättra sina produkter eller sänka priserna, företaget kan förlora så många försäljningar som blir dess fortsatta produktion av en viss produkt olönsamma. Det finns tre vanliga reaktioner till förändrade erbjudanden av rivaler. Först är att minska kostnaderna för att konkurrera med priset. De andra två alternativen ökar kostnaderna och så skapa mer risk. Företaget kan besluta att förbättra sin marknadsföringsstrategi för att höja värdet på sitt varumärke och gör det möjligt att upprätthålla ett högt pris än rivaler genom att skapa upplevda värdet. Den andra strategin är att öka forskning och utveckling för att förbättra en produkt, erbjuder mer funktion och förbättra dess hållbarhet.

Social förändring

Modeindustrin har att övervaka sociala attityder närmare än någon annan industri. Även om ändra mode är ett extremt exempel på effekterna av sociala yttrande om framtiden för en produkt, är en del av social förändring ett hot mot någon produkt. Stil med bilar uppdateras ständigt för att möta den upplevda design för tillfället. Företag måste också upptäcka allmänheten när det gäller miljö och politiska prioriteringar för att upprätthålla försäljning.

Lagstiftning

Nationella lagar och internationella avtal kan vara stora hot mot ett företags lönsamhet. En internationell överenskommelse att lägga miljöskatter till priset på flygbiljetter skulle skada researrangörer och besöksnäringen. Striktare bestämmelser för hälsa och säkerhet göra en restaurang olönsamma och ökad icke-lönerelaterade arbetskostnaderna i tillverkningsindustrin. Företag spenderar pengar lobbying regeringar för att försöka övertyga dem mot lagstiftning som skulle skada deras verksamhet.

Teknik

Framsteg inom teknik kan utgöra ett allvarligt hot mot den fortsatta driften av hela företaget sektorer trots att tekniken inte skulle kunna distribueras av medlemmar i denna sektor. Ett exempel på detta är hotet att nedladdning av musik över Internet innebär för att registrera företag. Skivbolag distribuerar i sin tur digital rättighetshantering för att försöka blockera olaglig kopiering av musik. Detta utgör sedan ett hot mot företag som producerar ladda ner programvara eller värd arkivera delar tomten. Så, två icke-närstående branscher plötsligt befinner sig låst i ömsesidigt hotande beteende på grund av oväntade tekniska framsteg.