mynewspapers.net

Exempel på att ge utmärkt kundservice

Exempel på att ge utmärkt kundservice


Kundservice bör aldrig underskattas i betydelse när driva ett företag. Tyvärr, även med kundservice som ett grundläggande mål, anställda inte alltid genomföra den. Utbilda anställda på utmärkt kundservice, även om det innebär visar dem exempel från andra.

Uthyrning och utbildning rätt medarbetare

Även om du inte vill att diskriminera, Tänk på att anställa medarbetare som är översvallande, har ett trevligt leende och trivs med att arbeta med människor. Be dem i intervjuer vad deras kund erfarenhet har varit och har dem ge Detaljer om hur de hanterade de kunderna. När du är säker på att har du någon som kunde locka kunder och göra kunder kommer tillbaka, utbilda dina anställda att hantera klagomål från kunder. Titta på anställde för ett par dagar för att se hur de hantera kundklagomål. Om anställde lägger sig känslomässigt under kritik från en kund, kan det vara bäst att anlita någon annan.

Nöjda kunder

Ge ett träningsprogram till en anställd om hur man gör en kund känner sig välkommen när man kommer in ditt företag. Detta kan innefatta gå ur vägen för att hälsa på kunden så fort han kommer in i butiken, fråga honom om han behöver någon hjälp eller visar honom där vissa saker är som kan vara till försäljning. Men är dessa åtgärder som kan läras ut enkelt. Bevilja medarbetaren spelrum i räkna ut hur att hantera oväntade situationer, till exempel olyckor. Till exempel om en kund köper produkt är trasig, ge en annan produkt eller något bättre, utan kostnad. Ett annat exempel skulle kunna att erbjuda kaffe kunder som besöker butiken i iskalla vädret. I andra fall kan anställde göra en speciell resa till en annan franchise butik för att få något kunden vill ha eller ringa ett telefonsamtal att beställa samma produkt. Låt medarbetare fatta beslut på sin egen angående dessa oväntade kund tjänst exempel, och inte tillrättavisa honom för att utföra dem om sina handlingar är inom rimliga gränser.

Återkoppling

Du kanske har tagit upp hur man hanterar kunder i butiken själv, men du vill också upprätthålla kundtillfredsställelse efter kunderna är det. Be om namnen på dina värdefulla kunder och deras e-postmeddelanden eller gatuadresser, och lagra dem i en databas. Skicka nyhetsbrev regelbundet erbjuda speciella rabatter på produkter före tid. Också be om feedback om vad du gör rätt och fel. Analysera all feedback och ta det på allvar. Göra ändringar i de områden som får de flesta kritiken från din mest uppskattade kunder.

Att hitta rätt kunder

En liten-anses aspekt på kundservice är i vilken typ av kunder bäst passar ditt företag och om de kunderna är värt en extra kund service investering. Du kan upptäcka att vissa kunder är omöjliga att snälla, oavsett vad du gör. Andra kommer att uppskatta de extra business tjänster du tillhandahåller. Hålla reda på kunder och fokusera på dem som de människor som du ska ge överlägsen kundservice till. Dessa kunder utgör lojal kundbas som kommer att hålla kommer tillbaka till ditt företag eftersom de vet att du kommer att gå ut från ditt sätt att hjälpa dem.