mynewspapers.net

Ett växande skede av sallad

Ett växande skede av sallad


Färska, fräscha Sallad greener börjar som små sallad frön. Sallad kommer i flera varianter med allt från snäva, skarpa huvuden att lösa, mjuka blad. Om du växer isberg eller smör sallad, följer alla typer emellertid samma tillväxtfaserna--från planta till skörd.

Grobarhet

När en sallad frö har planterats i lämpliga förhållanden, tar det ungefär fem dagar ska visas genom markens yta. Grobarhet hänvisar till processen för det första Skjut av sallat växten från frö.

Groddplanta

Unga sallad växter, kännetecknas av sin kortväxta och omognad, är i fröplanta scenen för cirka en till två veckor. Medan i fröplanta scenen, bör sallad växter skyddas från fåglar och andra hot genom att täcka plantor med ett lager av nät. Detta skede anses vara en del av den vegetativa fasen.

Huvudet bildandet

Också betraktas som del av den vegetativa fasen, avser huvudet bildandet den tid under vilken chef för sallat bildas. Huvudet, i sin tur är del av anläggningen normalt konsumeras. Förfallodagen infaller när huvudet är fullt bildade och mogen för skörd. Den exakta mängden tid som krävs, dock för huvudet bildandet scenen sker varierar från 45 till 90 dagar från grobarhet, utifrån utbud av sallad.

Bultning

Den sista aspekten av den vegetativa fasen av sallat kallas "bultning." Bultning inträffar ca 30 dagar efter chef för sallat har mognat, och kännetecknas av en plötslig tillväxt av plantans stam. Typiskt, sallad skördas innan det bultar, som huvuden kvar på under kasta i sig blir oätligt.

Reproduktiv

Efter den vegetativa fasen har avtagit, börjar sallad anläggningen processen att producera frön för reproduktion. Omkring 60 till 90 dagar efter sallad växter brast genom marken, börjar de att Visa små maskros-liknande blommor. En till två veckor efter blommorna på salladen har öppnat, börjar sallad Fröna mogna.