mynewspapers.net

Ett ruttet ägg lukt i dusch avlopp

Ett ruttet ägg lukt i dusch avlopp


Ett ruttet ägg lukt i din dusch kränker din näsa och gör duscha mindre än angenäm, men du kan lösa problemet antingen själv eller med hjälp av din rörmokare. Flera olika möjliga orsaker kan vara källan till lukten, men du kan eliminera orsakerna med några minuter av din tid och minimal verktyg.

Vattenföroreningar

En möjlig källa för ruttet ägg lukten är orenat avloppsvatten sipprar in husets ledningar. Det enda sättet att veta säkert om detta är fallet är att ha ditt vatten testas av en rörmokare. Medan du har vatten testas, kontrollera sulfat halten i vattnet, eftersom höga nivåer kommer att ge bort ett ruttet ägg stanken. Vattenbolaget kommer att kunna berätta om sammansättningen av vattnet och eventuellt ge en förklaring till lukten.

Varmvattenberedare

Om du upptäcker att din vattenförsörjning har sulfater oavsett mängd, kanske varmvattenberedaren vad skapar ruttet ägg lukten i duschen. Vissa varmvattenberedare använda vidjor magnesium för att sakta ner all korrosion äger rum inuti varmvattenberedaren, förlänga livslängden för värmaren. Problemet uppstår när sulfaterna kombinera med magnesium att orsaka en kemisk reaktion som skapar en gas som luktar ruttna ägg. Du kan bara luktar ruttet ägg stanken i duschen eftersom det är det enda inneslutna utrymme du kör stora mängder varmvatten i ditt hus.

Träskor

En täppa i en dusch avlopp kan alltid leda till avger offensiv lukt, även ett ruttet ägg stanken. Ett enkelt sätt att kontrollera om träskor, än märker om vattnet rinner långsammare än normalt avloppet i duschen, är att ta bort duschen avlopp täcka eller propp. Med locket eller propp bort, kan du även hitta täppa fäst vid propp eller omslag. Annars lyser en ficklampa i avloppet öppning så du kan berätta vilka hinder finns. Träskor som sitter högt i avloppet du kan dra ut med tång nål näsa eller en kabel hängare, medan träskor djupare i avloppet måste du använda en kolven eller avlopp skruv och ta bort dem.

Biofilm

Med tiden kommer att bygga en tunn biofilm på väggarna i avloppsröret. Denna biofilm består av biologiskt avfall som spolades ner i avloppet, såsom hud oljor, som har fastnat på väggarna i röret. Med biofilm byggnaden, bakterier börjar att växa, som kan skjuta upp en stank liknar ett ruttet ägg eller ens avlopp. Ta bort biofilm tar bara varmt vatten, tvål och en flaskborste, där du skura väggarna i röret ren.