mynewspapers.net

Ett elstängsel Installationsguide

Ett elstängsel Installationsguide


Som en psykologisk barriär, elstängsel innehålla eller utesluta djur genom att leverera en mild elektrisk chock när de gör direkt kontakt. Att vara bekant med grunderna i elstängsel installationen kan du installera ditt staket ordentligt första gången.

Material

Ett elstängsel består av elektriska ledningar, inlägg och isolatorer. Stick med trä eller stål inlägg, traditionell förzinkad staket wire och plast isolatorer för en permanent elstängsel. Välja glasfiber eller plast step-in inlägg med inbyggda isolatorer och plast polywire för en billigare, tillfälligt elstängsel.

Funktioner

Som regel bör den lägsta kabeln i ett elstängsel 6 till 8 inches ovanför marken. Ytterligare kablar bör vanligtvis 4 till 8 inches isär, med ena sladden placerad i axelhöjd av djurarter inom stängslet. Trä eller stål utrymme inlägg 18 till 24 fot isär; tillfälliga tjänster måste allmänhet 12 till 18 fot apart.

Överväganden

För att ansluta staket energizer och jordning system, Anslut energizer positivt laddade staket terminal till en av delarna av elektrisk tråd med en remsa av isolerad kabel tillverkade för att tåla 20 000 volt. Använd ytterligare remsor av den isolerad kabeln till att ansluta rod jordanordningen den energizer negativt laddade marken terminal.