mynewspapers.net

Etiska frågor av en barnsjuksköterska

Etiska frågor av en barnsjuksköterska


Pediatriska sjuksköterskor är utbildade i barnets utveckling, hälsovård och sjukdomar hos barn. De behandlar spädbarn ända upp till tonårs barn. Dessa typer av sjuksköterskor specialiserar sig i att undersöka både fysiska och psykosociala välbefinnande av ett barn. Etiska frågor pediatriska sjuksköterskor ansiktet kan vara ganska krävande ibland, eftersom de ofta professionellt måste lösa konflikter som omfattar en familjs personliga värderingar.

Coping Skills

Om ett barn är nyligen diagnostiserad med ett allvarligt tillstånd, kan det vara ganska överväldigande för både barnet och familjen medlemmar. Pediatriska sjuksköterska har ansvaret för att hjälpa både föräldrar och barn lära sig att hantera en allvarlig sjukdom.

Hindra ett barn

Det finns vissa förfaranden som kräver pediatriska sjuksköterskor att hindra ett barn. I vissa situationer är det absolut nödvändigt för att skydda deras säkerhet, till exempel om ett barn är i behov av stygn, men vägrar att hålla fortfarande skulle barnet behöva omskolas till förfarandet.

Att vägra behandling

Föräldern har slutligen rätt att vägra behandling för deras barn, som barn är minderåriga. Därför kan det vara ganska krävande för en sjuksköterska att behöva dra ett barn från livsuppehållande eller inte ge ett barn vissa behandlingar som kan hjälpa dem att återhämta sig, när sköterskan känner att det är etiskt rätt att göra så.

Religiösa övertygelser

Trots en pediatrisk sjuksköterskans andliga eller religiösa övertygelse, måste hon följa familjens tro, inte låta hennes egna känslor att personligen komma i vägen.

Acceptera verkligheten

Förlora ett barn kan vara det svåraste en familj någonsin kommer att gå igenom. Pediatriska sjuksköterska måste dock hjälpa familjemedlemmar förstå när det finns inget annat som kan göras för att rädda barnet. I vissa fall föräldrar vägrar att acceptera detta och vill utföra mer behandlingar.