mynewspapers.net

Etiopiska instrument

Etiopiska instrument


Etiopiska instrument ger musik för underhållning, andlighet, fest och högtider. Det finns fyra huvudsakliga instrument som används i etiopisk musik. De flesta av dem kan instrumentalist att sjunga och spela samtidigt. Mycket av etiopisk musik är sekulära musik att underhålla och lindra spänningar av deltagarna.

Washint: Etiopisk flöjt

Detta unika instrument spelar mestadels bönder, herdar och Ko renskötarna. Blåser genom slutet och med fingerhålen för att skapa enskilda toner ljud instrumentet. Tillverkad av bambu, är instrumentet extremt tålig och resistenta mot dåligt väder. I många föreställningar är flöjten det enda instrument som används i samband med röst.

Masïnqo: En-strängad Violin

Masïnqo är en enda sträng fiol som spelas med en böjd båge. Högra manipulerar strängen medan vänstra bågen. Detta instrument skapar dess ljud med en låda vid basen av strängen som fungerar som en resonator. När strängen bugade, vibrationerna från strängen resa till rutan och skapa ljudet som produceras. Instrumentalisten kommer ofta sjunga och spela instrument på samma gång.

Kirar: lyra

Kirar, även känd som en krar, är en sex-strängad lyra som används i etiopisk musik och är ofta dekorerad med pärlor. De sex strängarna är plockade på samma sätt som en harpa skulle vara med vänster hand. Den högra hand och ben tjäna till stöd för instrumentet och ger balans. Eftersom instrumentet spelar, sjunger instrumentalisten ofta folkmelodier. Detta instrument fungerar av sig själv eller i kombination med andra instrument och sångare för att ge njutning och underhållning. Instrumentet använder sig av extrema ornamentik baserat på enkla folkliga melodier.

Käbäro: Etiopisk trumma

Käbäro är ett instrument som används i etiopiska trummande. Vanligen används i ceremonier och fester, klassificeras som en membranophone. Membranophones får sitt namn för deras membran som sträcker sig över varje ände av trumman. Denna särskilda trumma består av ett djur dölja sträckte sig över en konisk formade trumman. Detta instrument är en Handtrumma om storleken på en bongo. På grund av instrumentet är modellen att sjunga och spela samtidigt. Trummor är vanligtvis används för att hålla tempo, skapa rytm för dans och ge en meditativ utlopp för artister.