mynewspapers.net

ESL spel för barn

ESL spel för barn


Undervisa engelska som ett andra språk (ESL) kan ofta innebära gloslistor, essäer och rote memorering. Dock kommer att många barn gynnas av ESL spel i klassrummet. Nyckeln till en framgångsrik ESL spelet är att hitta en pedagogisk brännpunkt för verksamheten, så att barnen lär sig svenska samtidigt ha roligt.

ESL ordförråd Race

Barnen älskar detta spelet, eftersom det blir dem flytta och med andan i konkurrens. Eleverna är indelade i två lag, alla med en identisk korthögen index. Varje indexkort har ett ordförråd ord eleverna har studerat i klassen. Låta studenterna att välja roliga namn för sina lag och skriva varje team namn på tavlan. Be eleverna att dela upp registerkort så att varje elev har ett kort. När lagen är redo, ringa ut en random ordförråd ordet. En elev från varje lag bör ha kortet med det ordet. De ras till tavlan och skriva en ursprungliga mening under deras team namn med det ordförråd ordet. Den första studenten till har skrivit en mening som korrekt använder det ordet vinner en punkt för sitt lag. Spelet fortsätter tills alla ordförråd ord har kallats, och laget med flest poäng vinner.

Balderdash

Detta spel är roligt för barnen som lär sig hur man använder en engelsk ordlista. Hitta ett ord i ordlistan som eleverna förmodligen inte vet och skriva det på bordet. Be eleverna om de tror att det är Substantiv, verb eller adjektiv. Sedan be varje student att skriva sin egen definition av ordet, uppmuntra kreativitet och även lite enfald. Efter varje elev läser deras definition högt, Läs den verkliga definitionen. Fråga studenter som de tror hade den närmaste gissning att den verkliga definitionen att student är vinnare.

Vem är jag?

Du kan skräddarsy detta spel som passar barn i alla åldrar genom att justera tecken. Skriv ner en lista över tecken namn på indexkort som barnen i klassrummet kanske vet, som Harry Potter, Micky mus eller Dora Utforskaren. Stift ett registerkort på baksidan av varje barn, tilldela honom som en karaktär. Alla vet vem är vilken karaktär, men vet ingen vilken karaktär de ska vara. Om klassen är särskilt stor, dela dem i mindre grupper. Eleverna kan mingla och prata, ställa en annan frågor och tala om varandra tips som hjälper dem gissa vem de är. När ett barn figurerar ut vem han är, tar du bort index och fästa den på framsidan av hans skjorta.