mynewspapers.net

Equine Metabolic syndrom prognos

Equine Metabolic syndrom prognos


Equine Metabolic syndrom, kallas även EMS, är en sjukdom som långsamt kan bära bort din häst hälsa. Lika på många sätt till mänskliga diabetes, det är ett tillstånd som drabbar vissa raser mer än andra hästar och finns nästan alltid i äldre hästar mellan 8 och 20 år eller äldre. Symtomen är mycket lik Cushing sjukdom, och en häst kan ofta vara fel diagnos. Hantera en häst med EMS är nyckeln till en god prognos.

Equine Metabolic syndrom prognos

Identifiering

Med Equine Metabolic syndrom (EMS), insulin bearbetas inte ordentligt med Hästens kropp och hormoner bli obalanserad, orsakar många hälsoproblem. Tecken på EMS inkluderar fettdepåer längs nacke, axlar och kors, under käken, och även längs skidan i manliga hästar. en potbellied utseende; en grov päls; frekvent, milda fall av fång eller grundare; ökad vattenförbrukning och urin produktion; och en tendens till fetma trots begränsningar diet.

Effekter

EMS är insulinresistens, som bildas när foder förbrukas som måste vara uppdelade från deras socker and.starches och omvandlas till energi. Kroppen kommer också att producera mer kortisol då är normala eller behövs och ämnesomsättning påverkas. Alla dessa bidrar till hälsoproblem som övervikt, kolik, fång och andra hälta frågor. Fång är överlägset den mest problematiska av dessa hälsofrågor. Fång är separation av bladskivan i hoven från hoven väggen. Det kan orsaka permanent hälta och även nödvändigheten för dödshjälp.

Raser som är benägna att EMS

Medan EMS kan påverka någon häst, finns det vissa specifika raser som är mer benägna att utveckla denna sjukdom än andra. Oftast är är raser som utvecklats i hårda förhållanden där maten var knappa och kalorier hamstrade de raser som är mest sannolikt att ha detta syndrom. Raser som Morgans, spanska Mustanger, peruanska Pasos, Paso Finos och alla typer av ponnyer är mest sannolikt att påverkas. Vanligtvis vad som händer är att människor är inte medvetna om vad en hälsosam kroppsvikt är för en häst, och de översvämningen och ger för mycket i vägen för näring till dessa hästar som de utvecklas. När hästen når sin kulmen, det är på väg att utveckla EMS.

Behandlingar

Det finns inget botemedel för EMS, men prognosen måste inte att vara fattig. Genom noggrann kontroll av kosten och med regelbunden motion, kan en häst med EMS leva en lång, produktiva liv utan någon större skadeverkningar. I de flesta fall, måste hästen först korrekt diagnostiseras av en veterinär, som ska köra blodprover för att bekräfta att hästen har EMS och inte Cushing sjukdom. Då hästen är oftast av alla koncentrerade häst foder och bytte till en foder-bara kost. Tillgång till gräs är begränsad eller nekas, och en regelbunden motion programmet startas. Som hästen förlorar vikt och insulinnivåerna normaliseras, kommer att många av biverkningar försvinna, lämna en glad, frisk häst.

Missuppfattningar

En viktig sak att inse är att det finns inget botemedel för EMS. När din häst har diagnostiserats med denna sjukdom, finns det ingen återvändo. Du kan normalisera din häst med kost och motion, men tänk på att återvända honom till ett förbehandling liv kommer bara föra tillbaka symptomen, och de kan vara värre andra gången. Så när du har påbörjat en livsstilsförändring för din EMS-drabbade häst, inse att det finns ett engagemang för sin livstid.