mynewspapers.net

Equine kolik rättsmedel

Equine kolik rättsmedel


Kolik är den främsta dödsorsaken hästar, trots medicinska framsteg. Ordet "kolik" är en allmän term som beskriver buksmärta eller spricker som slår tarmarna. CEH betänkandet häst att 920.000 hästar rikstäckande drabbas av ett fall av kolik varje år. Behandling av kolik varierar beroende på vilken typ av kolik och dess svårighetsgrad. Behandlingar är ofta klassificeras som medicinsk eller kirurgisk. I alla fall av kolik, bör en veterinär kallas omedelbart.

Läkemedel

Läkemedel används för kolik orsakas av parasiter och inflammationer. I de flesta fall ordinerar en veterinär en smärtstillande eller antiinflammatoriska, som Buscopan eller fenylbutazon. I fall av gas kolik och mat impaktion används en smärtstillande och kramplösande för att koppla av tarmarna.

Intestinal smörjmedel

Intestinal smörjmedel används vanligen i fall av mat eller smuts impaktion i tarmen. Mat impaktion orsakas ofta av dålig kvalitet foder eller uttorkning, även smuts impaktion är vanligt i områden med dålig bete. Vanligen, använder veterinärer vatten blandat med elektrolyter eller mineraloljor för att tömma tarmen. EPSOMSALT också infogas nasalt.

Träning

I milda former av kolik, särskilt gas kolik, hjälper skonsam motion ofta en häst koppla av sitt innandöme, vilket gör den impaktion gasen att passera.

Kirurgi

Kirurgi är nödvändigt för hästar med blockerade tarmar, torsions och svår impaktion. Kirurgi innebär ofta untwisting tarmar i fall av torsions eller tömma tarmen av farliga mineraler och mat impaktion. Under senare år har har överlevnaden av hästar i kirurgi ökat från 50 till 70 procent.