mynewspapers.net

EPDM bricka Vs. nitril gummibricka

EPDM bricka Vs. nitril gummibricka


EPDM, en akronym för eten propen Dien Monomer; och nitrilgummi, allmänt känd som Buna-N gummi, är både syntetiskt gummi föreningar. De är bland de många föreningar som syntetiskt gummi som är löst grupperad eller felaktigt kallas neopren, men som neopren, de har uppstått ur en mängd syntetiskt gummi applikationer som har särskilda egenskaper. Det är i dessa egenskaper att de allmänt skiljer sig, som lånar dem också för olika applikationer.

EPDM

EPDM bricka Vs. nitril gummibricka


Eten propen Dien Monomer är stark och slitstarkt och hanterar Polära ämnen som vatten, kylmedel och steam bra. Det väder mycket bra. Därför finner utbredd användning i gummi takläggning, packningar, tätningar, väder tätning runt fönster och automotive och andra Kylarslangar. Å andra sidan, gör inte det så bra med oljor och petroleumbaserade produkter. Dess fysiska motståndskraft gör det bra för flyttning eller vibrerande program, till exempel utrustning fästen, drivremmar och brickor.

Buna-N

Nitrilgummi, allmänt känd som Buna-N, biljetter lite mindre bra med fysiska utmaningar och mycket värre med vittring. Buna-N är emellertid värderas för sin motståndskraft mot olja petroleum-baserade produkter och många kemikalier. Det är därför helt användbart för bränsle och olja slangar och sälar och andra utmanande under huven program inom fordonssektorn på grund av dess temperatur egenskaper. Nitril gummihandskar är också vanliga för att skydda händerna mot konstant exponering för de flesta kemiska föreningar.

Direkt jämförelse

EPDM bricka Vs. nitril gummibricka


EPDM används i områden där väderbeständighet, tätning och vibrationer är viktigt. Det är mycket bra för konstant störtflod av miljömässiga utmaningar som solljus och ozon är det fysiskt flexibel och användbar för motion dämpning fästen. Buna-N tenderar att ha mer syfte i industriella tillämpningar med dess större motståndskraft mot kemikalier och oljor. Den används ofta som ett alternativ till latex gummi var allergiframkallande eller anafylaktisk chock oro är förhärskande.

Jämförande användning som brickor

Syntetiskt gummi platta brickor används för både tätning och vibrationer dämpning ändamål. Den första faktorn att beakta när du väljer en bricka gummimaterial är det primära syftet med att använda en elastomeriska bricka i första hand. Många tätning applikationer kan åstadkommas med tätningsmassa på trådarna i fästen. Den andra faktorn är hur mycket tryck som tätning ansökan kommer att upprätthålla. Syntetiskt gummi har också en tendens att ta en uppsättning, vilket innebär att runda O-ring typ tätningar eller platt-bricka typ sälar kommer platta över tiden om de blir pressade för hårt. Detta placerar dem bortom deras utbud av elasticitet, vilket är mycket viktigt på livslängden av försegla. Om syftet är rent vibrationer dämpning, blir det främsta övervägandet absorberande ständiga vibrationer över tiden, så länge materialet är kompatibel med de kemiska och miljömässiga utmaningarna av ansökan.

Ekonomiska överväganden

Kostnaderna för råmaterial för tillverkning av syntetiskt gummi föreningar varierar kraftigt. Om grunden för den elastomeriska är starkt beroende av petroleum marknader eftersom det är ett derivat av petroleum biprodukter, kan priset på den färdiga godan fluktuera kraftigt och ofta. Om det finns mindre inflytande på grund av oljepriserna, kunde en materiellt kant ut den andra. Så länge den kemiska resistens och väder kompatibilitet är ansedda, kommer många företag köper stora mängder av antingen komponent titta på priset som den avgörande faktorn.